Nu vin vești bune pentru pacea lumii din Coreea de Nord...

Nu vin vești bune pentru pacea lumii din Coreea de Nord...

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut ca ţara sa să extindă producţia de "materiale nucleare de calitate militară" şi să construiască arme mai puternice.

Cea mai recentă ameninţare a lui Kim, care şi-a dublat promisiunea anterioară de a creşte producţia de arme nucleare "exponenţial", a fost făcută înainte de sosirea programată marţi în Coreea de Sud a unui grup de atac al portavioanelor marinei americane. Kim a fost informat de oficiali de la institutul de arme nucleare al ţării, a relatat agenţia oficială de ştiri Korean Central News Agency, şi a declarat că Coreea de Nord ar trebui să se pregătească să îşi folosească armele nucleare "oricând şi oriunde".

El a cerut oficialilor să "extindă într-un mod prevăzător producţia de materiale nucleare de tip armament pentru a pune în aplicare în mod temeinic planul... privind creşterea exponenţială a arsenalelor nucleare". De asemenea, Kim "a dat un impuls pentru a continua să producă arme nucleare puternice", a adăugat KCNA. când Coreea de Nord îşi va pregăti "fără cusur" sistemele de arme nucleare, atunci "inamicul se va teme de noi şi nu va îndrăzni să provoace suveranitatea statului nostru, sistemul şi poporul nostru", a declarat Kim, potrivit raportului.

Coreea de Nord s-a declarat anul trecut o putere nucleară "ireversibilă", iar Kim a cerut recent o creştere "exponenţială" a producţiei de arme, inclusiv a armelor nucleare tactice. De asemenea, ţara încearcă să îşi diversifice mecanismele de livrare a armelor sale nucleare, iar marţi a afirmat că a efectuat un al doilea test reuşit al presupusei sale drone de atac nuclear subacvatic.

Primul test al noii arme numite Haeil - care înseamnă tsunami în coreeană - a fost efectuat săptămâna trecută, în ceea ce Pyongyang a declarat că a fost un răspuns la recentele exerciţii militare dintre SUA şi Coreea de Sud, cele mai mari la scară din ultimii cinci ani. Noua armă a manevrat subacvatic "timp de 41 de ore şi 27 de minute urmărind un traseu simulat de 600 de kilometri" înainte de a face să explodeze o ţintă în largul provinciei Hamgyong de Nord luni dimineaţă, a declarat KCNA într-un raport separat.

Testul "a dovedit toate calificările strategice, precum şi siguranţa şi fiabilitatea sistemului de armament", se arată în raportul KCNA. Se pare că Rusia a dezvoltat, de asemenea, o armă similară - torpila Poseidon cu capacitate nucleară - dar, potrivit experţilor, stăpânirea tehnologiei complexe necesare pentru un astfel de armament ar putea fi încă dincolo de Coreea de Nord. Armata nord-coreeană a efectuat, de asemenea, un exerciţiu de tragere luni, simulând un atac nuclear folosind rachete balistice tactice, a declarat KCNA într-un raport separat.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...