„Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

„Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

Adesea, românilor care lucrează și s-au stabilit în străinătate li se reproșează când vin în țară că și-au schimbat comportamentul. Unii vorbesc cu accent sau au uitat unele cuvinte în română, alții sunt nemulțumiți de tot ce văd în jur și fac mereu comparații cu locul în care trăiesc acum.

La rândul lor, românii din diaspora se plâng de comportamentul unora dintre conaționali.

Este cazul unui român care a venit în țară în vacanța de Paște și a avut parte de mai multe situații care l-au enervat, după cum a relatat în mediul online.

"Doar ce am venit puțin în țară de Paște…

Prima zi: mă duc până la un magazin mare: un Lamborghini Urus parcat pe locurile pentru persoane cu handicap. Bineînțeles că nu avea legitimație.

Apoi mă duc la Mega să îmi iau ceva. Înăuntru intră un nene beat cu țigară aprinsă. Era prieten cu vânzătorii și glumeau cu el, fără să îi facă nimic.

Ies din Mega, mă duc la mașină. Sunt blocat de cineva căruia i-a fost lene să intre în locul liber de parcare care era (la propriu) la 3 metri de unde m-a blocat pe mine.

Acum stau în mașină până vine înapoi individul și scriu asta. Nu vreau să fiu “ăla” din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă. Sunt atât de nervos încât îmi vine să o iau razna.", a scris acesta pe Reddit .

"În România aproape nu există pedepse aplicate"

Situațiile descrise au fost analizate în comentarii de utilizatorii platformei. Unii cred că problema o reprezintă lipsa consecințelor.

"În România aproape nu există pedepse aplicate, de asta cei cu comportament potențial urangutanic se comportă astfel. În multe țări din Vest, nu îndrăznesc de frica pedepselor. Exact ca în experimentele cu maimuțe când știu că dacă fac acțiunea X primesc șoc electric sau alte “pedepse” asemănătoare. Între timp, cât timp ești pe pământ românesc trebuie să lucrezi la răbdare și calm, altfel îți crești inutil nivelul de cortizol."

Alții au făcut haz de necaz.

"Lamborghini Urus se vinde doar persoanelor cu handicap."

"În rândul oamenilor cu bani se râde mult de ăștia cu Urus. Cam greu să fii luat în serios când te dai jos din așa ceva. E mai mult mașină de impresionat minore și amărâți."

"Să știți că nu e neapărat ciudat. Mașinile cu motor mare sunt trecute pe numele persoanelor cu handicap. Se face procura notarială valabilă 1 an și uite așa ai scăpat de impozit . Cunosc 1 Infiniti (motor 3.5). Și câteva Porsche (motor 4.5)"

"Păi tot aia din diaspora fac asta".

"Nu știu de unde ai venit sau unde ai venit, dar ca locuitor în România și doar în România de mulți ani, în afară de mașini fără sticker parcate pe loc pentru persoane cu handicap (ai ținut tu să menționezi că era Urus dar te asigur că vezi mai des Logan decât Urus pe locurile alea), mie nu mi se întâmplă restul niciodată. A da, mi-a blocat unul o dată garajul, dar asta mi s-a întâmplat și cât am stat 3 zile în Germania, acea țară minunată în care s-au inventat regulile."

"Astea sunt la ordinea zilei și nu ar trebui să te stresezi prea tare. Zici că te-a blocat ăla, dar n-ai de unde să știi dacă chiar era un loc liber când a venit. Te duci frumos la paznic și îi zici să cheme șoferul, e mai sănătos decât să stai și să-ți faci nervi în mașină. Tu te întorci în țară într-un moment de sărbătoare când toți românii aleargă că disperații după cumpărături, e normal să fie aglomerat și plin de oameni aerieni.

Also, big L pentru cel care a parcat pe locul de handicap fără să aibă legitimație. Pe asta chiar o văd prin toate parcările și nu înțeleg cum de unii sunt atât de nesimțiți."


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Citiți și judecați voi...