Nuclear iranian: Trump a discutat telefonic cu Macron (Casa Albă)

Nuclear iranian: Trump a discutat telefonic cu Macron (Casa Albă)

Preşedintele american, Donald Trump, a avut un schimb de păreri luni la telefon cu omologul său francez, Emmanuel Macron, pe tema programului nuclear iranian, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Cei doi lideri "au discutat despre eforturile în curs pentru a se asigura că Iranul nu se dotează cu arma nucleară şi pentru a pune capăt comportamentului destabilizator al Iranului în Orientul Mijlociu", potrivit unui comunicat.

Într-o atmosferă de tensiuni exacerbate, Iranul a anunţat luni că a început să producă uraniu îmbogăţit la o concentraţie de cel puţin 4,5%, peste limita autorizată de acordul nuclear încheiat la Viena în 2015.

Franţa, una din părţile care au rămas în acest acord după retragerea americană, a atras constant atenţia asupra riscului ca Iranul să iasă la rândul său din acordul de la Viena, devenind astfel caduc, şi în consecinţă comunitatea internaţională să nu mai poată urmări activităţile Teheranului de îmbogăţire a uraniului.

Şeful statului francez a decis să îl trimită marţi şi miercuri în Iran pe consilierul său diplomatic, Emmanuel Bonne, pentru a se întâlni cu autorităţile iraniene ca să acţioneze în vederea detensionării situaţiei.

La rândul său, Washingtonul îşi continuă strategia de "presiune maximă" asupra Republicii Islamice, întărindu-şi sancţiunile economice severe.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani