Nucu Marin (MAI) susţine că nu există informaţii privind finanţarea din străinătate a protestului din 10 august

Nucu Marin (MAI) susţine că nu există informaţii privind finanţarea din străinătate a protestului din 10 august

Secretarul de stat în MAI Gheorghe Nucu Marin a declarat marţi că nu există informaţii privind finanţarea din străinătate a protestului de pe 10 august din Piaţa Victoriei.

Gheorghe Nucu Marin a fost audiat marţi la Parchetul General, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

La ieşirea din sediul Parchetului, Nucu Marin a fost întrebat de jurnalişti dacă are informaţii că protestul din Piaţa Victoriei a fost finanţat din străinătate. "Nu, absolut nu", a răspuns secretarul de stat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 9 septembrie că are informaţii că evenimentele din 10 august au fost finanţate din exterior .

"Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizate tip paramilitar, despre faptul - şi s-a văzut asta de fapt - că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii", a afirmat atunci Dragnea. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?