Numărul cazurilor de COVID-19 creşte din nou în Anglia, 1 din 85 de persoane fiind infectate (sondaj)

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte din nou în Anglia, 1 din 85 de persoane fiind infectate (sondaj)

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în Anglia a crescut din nou în săptămâna care s-a încheiat pe 18 decembrie, circa 645.800 de persoane, echivalentul a 1 din 85, fiind depistate pozitiv, potrivit estimărilor, a precizat joi Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS), conform Reuters.

''Procentul persoanelor testate pozitiv a continuat să crească vertiginos în Londra, estul şi sud-estul Angliei. Londra are în prezent cel mai mare procent de persoane testate pozitiv'', a precizat ONS.

Incidenţa în săptămâna precedentă era de 1 la 95, potrivit estimării ONS.

Foto: (c) OLIVIER HOSLET / EPA


Tot joi, într-o comunicare separată, serviciul pentru testare şi monitorizare din Anglia a anunţat că a înregistrat o creştere de 58% de la o săptămână la alta în numărul cazurilor COVID-19 pozitive detectate.

Acelaşi departament a mai precizat că în săptămâna 10-16 decembrie, 139.332 de cazuri pozitive au fost transferate către serviciul de localizare a persoanelor care au venit în contact cu cei infectaţi, 88,1% dintre aceştia fiind contactaţi şi plasaţi în izolare la domiciliu, o creştere uşoară faţă de procentul de 87,5% înregistrat săptămâna precedentă.

Proporţia persoanelor care au venit în contact cu cazuri pozitive şi care au fost localizate a rămas constantă, de 92,6%, a mai precizat serviciul pentru testare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro