Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a explodat marți în toată lumea! Bulgaria, număr record de cazuri raportate!

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a explodat marți în toată lumea! Bulgaria, număr record de cazuri raportate!

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a explodat marți în toată lumea! Bulgaria, număr record de cazuri raportate! Numărul cazurilor de coronavirus din lume se apropie de 8,3 milioane, iar cel al deceselor a depășit 446.000, în condițiile în care peste 4,3 milioane de persoane au fost declarate vindecate, potrivit centralizării de pe Worldometers. Bulgaria, țară care era pe cale să anunțe zero cazuri de infectare, a raportat luni 51 de cazuri, un număr foarte mare față de media zilnică înregistrată de la debutul pandemiei. Marți, numărul cazurilor raportate s-a dublat: 112!!! Asta în condițiile în care, de la începutul pandemiei, Bulgaria a înregistrat doar 3453 de cazuri de infectare!

La nivel mondial, după ce luni s-au înregistrat 124.000 de cazuri de infectare, marți, numărul acestora a crescut semnificativ până la 142.000!

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

Șase state americane au înregistrat un număr record de infecții
Șase state americane au confirmat un număr record al noilor infecții cu coronavirusul după ridicarea restricțiilor implementate pentru combaterea răspândirii pandemiei, relatează  Insider .

Guvernatorul Texasului, Greg Abbot, a anunțat marți că autoritățile au înregistrat 2.622 de noi infecții - cel mai ridicat până acum.

Potrivit Departamentului pentru Servicii de Sănătate din Texas, 2.518 persoane sunt spitalizate cu COVID-19, numărul fiind în creștere din 12 iunie.

Abbott a impus carantina în 31 martie, aceasta expirând în 30 aprilie. De la 1 mai a fost permisă redeschiderea cu capacitate redusă a magazinelor, restaurantelor, cinematografelor și mall-urilor, urmând ca locațiile mai mari să își poată redeschide porțile începând cu 19 iunie.

Alte cinci state americane au înregistrat un număr record al noilor infecții cu coronavirusul.

Departamentul pentru Sănătate din Florida a raportat luni 2.800 de cazuri COVID-19, cel mai ridicat de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul statului în luna martie.

Carantina a fost impusă la 1 aprilie în statul din sudul SUA, magazinelor și restaurantelor permițându-li-se o redeschidere parțială în 4 mai. Bisericile, locațiile de divertisment și plajele au fost de asemenea redeschise în ultimele săptămâni.

Arizona, Nevada, Oklahoma, și Oregon au înregistrat de asemenea un număr record de noi cazuri de COVID-19 marți.

În Oregon ridicarea restricțiilor a fost oprită temporar după creșterea numărului de cazuri.
 
Record de infectări în Brazilia: 35.000 de cazuri COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Brazilia a înregistrat marţi 34.918 cazuri noi de COVID-19, un număr record de contaminări într-un interval de 24 de ore, însoţite de 1.282 de decese în aceeaşi zi, a raportat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP, transmite Agerpres.

Brazilia, care ocupă locul al doilea în topul celor mai grav afectate ţări din lume după Statele Unite din prisma numărului de infectări şi al deceselor, a ajuns astfel la un total de 923.000 de cazuri de coronavirus şi la 45.241 de decese asociate.

Epidemiologii consideră că aceste cifre ar putea fi în realitate mult mai mari, întrucât populaţia braziliană dispune în acest moment de puţine kituri de testare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”