Numărul contractelor de muncă încetate de la începutul stării de urgenţă, în a treia săptămână de creştere continuă

Numărul contractelor de muncă încetate de la începutul stării de urgenţă, în a treia săptămână de creştere continuă

Numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă (16 martie) a urcat miercuri la 245.462, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Din 30 martie, MMPS publică aproape zilnic datele contractelor de muncă încetate, iar fiecare bilanţ al contractelor de muncă încetate a înregistrat o creştere faţă de cel anterior. Dacă la 30 martie, datele transmise de Inspecţia Muncii şi publicate de Ministerul Muncii indicau un număr de 111.340 de contracte de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă, datele transmise miercuri indicau 245.462 de contracte de muncă încetate de atunci.

Dintre acestea, 46.175 de contracte de muncă încetate erau din Comerţul cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 42.875 erau din Industria prelucrătoare, iar 33.159 erau din Construcţii.

Persoanele cu contracte de muncă încetate nu beneficiază de măsura şomajului tehnic acoperit de stat.

Pe de altă parte, miercuri erau înregistrate 1.025.188 de contracte de muncă suspendate de la declararea stării de urgenţă, astfel: 327.092 în Industria prelucrătoare, 188.634 în Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 111.874 în Hoteluri şi restaurante. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria