Numărul contractelor de muncă suspendate în HoReCa a scăzut cu aproape 10.000 în ultima săptămână

Numărul contractelor de muncă suspendate în HoReCa a scăzut cu aproape 10.000 în ultima săptămână

Un număr de 24.464 de contracte de muncă din domeniul Hoteluri şi Restaurante figurau vineri ca suspendate, potrivit cifrelor centralizate de Inspecţia Muncii şi transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

În raportarea anterioară transmisă de Ministerul Muncii, vinerea trecută, numărul de contracte de muncă suspendate din domeniul Hoteluri şi Restaurante era de 34.277. Astfel, într-o săptămână, numărul contractelor suspendate în HoReCa a scăzut cu 9.813 unităţi.

Activitatea în interiorul restaurantelor sau a altor localuri este în continuare interzisă de Guvern, în timp ce terasele au fost redeschise de la 1 iunie.

Per total, Inspecţia Muncii publica vineri 102.830 de contracte de muncă suspendate, dintre care 20.573 în Industria prelucrătoare şi 8.996 în Comerţul cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor.

În raportarea anterioară transmisă de Ministerul Muncii, vinerea trecută, numărul total al contractelor de muncă suspendate era de 141.664 astfel că în decurs de o săptămână numărul total al contractelor de muncă suspendate a scăzut cu 38.834 unităţi.

În ceea ce priveşte numărul de contracte de muncă încetate, ultima informare a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale a fost transmisă pe data de 28 mai, şi includea 429.585 de contracte de muncă încetate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…