Numărul de cazuri de coronavirus în India depăşeşte două milioane

Numărul de cazuri de coronavirus în India depăşeşte două milioane

Numărul total de cazuri de coronavirus în India a depăşit vineri două milioane, informează AFP şi Reuters.

Conform ultimelor date anunţate de Ministerul Sănătăţii de la New Delhi, s-au înregistrat până acum 2.041.585 de infectări, din care 41.585 urmate de decese, dintr-o populaţie de 1,3 miliarde. Vineri s-au confirmat 62.538 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

India, ţara cu cel mai mare număr de cazuri din Asia, este a treia din lume care depăşeşte pragul respectiv, după Statele Unite şi Brazilia.

Conform experţilor, epidemia se răspândeşte în continuare în oraşe mai mici şi în zonele rurale, iar punctul de maxim va fi atins abia peste câteva luni, în timp ce sistemul sanitar este deja suprasolicitat.

Rajib Dasgupta, şeful Centrului de Medicină Socială şi Sănătate Comunitară de la Universitatea Jawaharlal Nehru din capitală, apreciază că 'o ţară de mărimea Indiei are mai multe epidemii, în faze diferite'.

Datele oficiale arată o medie zilnică în jur de 50.000 de cazuri noi, dar experţii consideră că rata de testare, puţin peste 16.000 la un milion de locuitori, este mult prea mică. Rata deceselor este totuşi relativ redusă, de circa 2% din cei testaţi pozitiv.

Guvernul condus de premierul Narendra Modi a impus măsuri stricte de izolare din 25 martie, într-o fază incipientă a epidemiei. Ca urmare, muncitorii stabiliţi provizoriu în oraşe s-au întors în masă în satele lor. În statele indiene unde fenomenul a fost semnificativ, cum ar fi Bihar, din estul Indiei, s-au constatat în ultimele săptămâni creşteri bruşte ale numărului de cazuri, pe măsură ce restricţiile au fost relaxate pentru a salva economia intrată în declin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”