Numărul de delicte motivate politic a atins în Germania cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Numărul de delicte motivate politic a atins în Germania cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Numărul de delicte motivate politic a atins în 2021 în Germania cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, informează marţi dpa.

Potrivit datelor preliminare ale Biroului Poliţiei Federale de Criminalistică (BKA) prezentate în urma unei întrebări în acest sens formulate de un parlamentar, numărul de delicte motivate politic a crescut în 2021 în Germania cu circa 6%, ajungând la 47.303.

Această cifră marchează cel mai înalt nivel al criminalităţii motivate politic din această ţară, de când au fost introduse aceste statistici anuale, în 2001.

Dacă vor fi adăugate şi alte cazuri, ceea ce este posibil în condiţiile în care răspunsul a fost oferit la o interpelare din 5 ianuarie, cifrele finale ar putea fi chiar mai mari.

Cauza o constituie creşterea numărului de delicte care nu sunt clasificate nici de extremă stânga, nici de extremă dreapta. Oficiali din domeniul securităţii cred că climatul de tensiune socială în timpul pandemiei de coronavirus a jucat un rol.

Datele arată o uşoară scădere, de circa 6%, a infracţiunilor violente motivate politic.

Numărul de incidente violente care nu pot fi atribuite unei anumite părţi a spectrului politic este de asemenea notabil.

Au fost înregistrate 1.047 de infracţiuni violente comise de suspecţi pe care poliţia nu i-a putut identifica drept susţinători ai ideologiei de extremă dreapta, extremă stânga sau islamistă. Această din urmă categorie ar include, de exemplu, ideologia Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră