Numărul de sinucideri în rândul femeilor a crescut pentru al doilea an consecutiv în Japonia

Numărul de sinucideri în rândul femeilor a crescut pentru al doilea an consecutiv în Japonia

Numărul de sinucideri în rândul femeilor a crescut în Japonia pentru al doilea an consecutiv în 2021, chiar dacă numărul total de persoane care şi-au curmat viaţa este în uşoară scădere, a anunţat marţi poliţia niponă, informează Reuters.

Actul de sinucidere are o lungă istorie în Japonia, fiind considerat un mijloc de a evita ruşinea sau dezonoarea, iar rata de sinucidere din această ţară s-a aflat multă vreme pe primul loc printre ţările din G7. Însă, un efort concertat la nivel naţional a reuşit să scadă numărul de sinucideri cu 40% în ultimii 15 ani, chiar dacă acest număr a crescut în 2020 din cauza stresului cauzat de pandemia de coronavirus, a subliniat Ministerul Sănătăţii nipon.

În timp ce numărul total de persoane care s-au sinucis în Japonia a scăzut cu 74 comparativ cu anul precedent, situându-se la 21.007 de persoane, numărul de femei japoneze care şi-au luat viaţa a crescut în această ţară cu 42, până la 7.068, o creştere pentru al doilea an consecutiv, potrivit Agenţiei Naţionale de Poliţie.

În comparaţie, numărul de bărbaţi care s-au sinucis a scăzut cu 116, fiind anul trecut de 13.939.

Deocamdată nu au fost formulate explicaţii pentru această diferenţă, însă oficiali niponi au declarat înainte că pandemia de coronavirus a exercitat şi mai mult stres şi presiune asupra femeilor, din numeroase motive, printre care pierderea locurilor de muncă în sectorul de servicii şi vânzare cu amănuntul, unde lucrează de obicei femeile.

Numărul de sinucideri a atins în 2003 în vârf de 34.427 de persoane, alarmând autorităţile nipone, care au lansat în 2007 un amplu program de prevenţie la nivel naţional. Până în 2019, chiar înainte de pandemia de coronavirus, numărul de sinucideri a scăzut în Japonia la puţin peste 20.000. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina