Numărul deceselor în cazul exploziilor din Crevedia a ajuns la șase

Numărul deceselor în cazul exploziilor din Crevedia a ajuns la șase

Numărul victimelor decedate după explozia de la Crevedia a urcat la șase, după ce unul din pacienții internați într-o unitate sanitară din Lubeck, Germania, a decedat pe 30 septembrie, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătății.

Ce a rămas în urma exploziilor din Crevedia - Foto inquam 2

Trei dintre pacienții răniți în urma exploziilor din localitatea Crevedia rămân internați în spitalele din străinătate, iar unul va fi transferat astăzi într-un spital din România.

Până în prezent au fost externați 48 de pacienți, respectiv 41 din spitalele din România și 7 din unitățile medicale din străinătate.

Astfel, din cei 12 pacienți transferați în alte țări, patru rămân internați, șapte au fost externați: unul din Bruxelles, doi din Berlin, doi din Graz, unul din Viena și unul din Bergen, iar unul a murit pe 30 septembrie, într-un spital din Lubeck, Germania.

Patru pacienți încă internați în spitalele din afara țării

Un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, respiră spontan, stabil hemodinamic, are o evoluţie clinică favorabilă și este monitorizat intensiv continuu.

Pacientul cu peste 90% din suprafața a corpului arsă, transferat la Milano, este intubat și ventilat mecanic și necesită suport vasopresor intensiv. Acesta este stabil hemodinamic și este monitorizat intensiv continuu, fusese transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu suprafața corporală arsă mai mare de 45%, transferat la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar evoluția sa clinică este favorabilă. Acesta este monitorizat intensiv continuu și fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia.

Pacientul din Lubeck, Germania, cu peste 30% suprafață corporală arsă, rămâne intubat și ventilat mecanic. Acesta este stabil hemodinamic, monitorizat intensiv continuu. În cursul zilei de astăzi, 2 octombrie, va fi transferat într-o unitate medicală din România, potrivit raportului Ministerului Sănătății .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat