Numărul medicilor demisionari de la Spitalul Floreasca a crescut la 22; asistenții își scriu și ei demisia

Numărul medicilor demisionari de la Spitalul Floreasca a crescut la 22; asistenții își scriu și ei demisia

Numărul medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca a crescut la 22, iar asistenții își scriu, la rândul lor, demisiile, a anunțat, joi, Gabriela Bratosin, unul dintre doctorii demisionari.

"Asistenții din tura de azi își scriu demisiile și ei. (...) Sunt (...) 22 de demisii de la medici. Ieri s-au înaintat și demisii de la asistenți și fiecare tură de asistenți își scrie demisia. (...) Ei (asistenții — n.r.) ne-au întrebat, sunt solidari cu gestul nostru. Rezidenții sunt solidari și ei cu gestul nostru și au cerut schimbarea centrului de formare în rezidențiat", a spus doctorul Gabriela Bratosin.

Aceasta a precizat că încă 9 medici vor să își depună demisia. "Mai sunt colegi care vor veni, sunt în concediu și nu poți să-ți depui demisia când ești în concediu", a explicat medicul.

Bratosin a mai spus că rezolvarea problemelor depinde de noua conducere a Spitalului Floreasca, precizând că în următoarele 15 zile medicii demisionari își vor continua activitatea.

"Ne continuăm activitatea și în funcție de noua conducere, când va fi numită, dacă doresc să ne continuăm activitatea, o să ne-o continuăm", a arătat Gabriela Bratosin.

Potrivit acesteia, medicii demisionari doresc să fie lăsați să își facă meseria și să nu mai existe lipsuri care să le afecteze activitatea.

"Vrem să fim lăsați să ne facem treaba, să ne facem meseria. Să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activității atât în spital, cât și în prespital, pentru că cel care are de suferit într-un final este pacientul. (...) În momentul acesta, sunt câteva lipsuri, nu atât de mari, dar dacă nu se va asigura o ciclicitate în asigurarea medicației vom ajunge iar în situația în care am fost acum o lună, acum două luni și dacă se continuă la un moment dat nu o să mai avem nimic și nu o să avem cu ce să tratăm pacienții, de asta am ajuns aici", a explicat Gabriela Bratosin.

Întrebată cum ar trebui să fie noul manager interimar al Spitalului Floreasca, Gabriela Bratosin a răspuns: "Să fie dispus să stea la discuții".

Un număr de 17 medici de la Departamentul UPU — SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca au demisionat miercuri.

"Din 31 de medici care au contracte de muncă și-au dat demisia 17 doctori. Erau angajați UPU — SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăți în desfășurarea activității, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activității și, bineînțeles, modul în care s-a înțeles să se discute și să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni", a declarat, pentru AGERPRES, șeful Departamentului, medicul Bogdan Oprița.

Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a înaintat miercuri seara demisia. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

4 Așa o fi?

5 Băăă...