Numărul persoanelor cu ''febră'' din Coreea de Nord a depăşit 2,81 milioane

Numărul persoanelor cu ''febră'' din Coreea de Nord a depăşit 2,81 milioane

Numărul persoanelor cu ''febră''din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a depăşit 2,81 milioane, dintre care 2,33 milioane s-au vindecat, iar 68 au murit de la sfârşitul lunii aprilie, conform agenţiei oficiale de presă KCNA, informează luni Xinhua.

La nivel naţional, începând de sâmbătă de la ora locală 18.00 (9:00 GMT) până duminică la ora locală au fost raportate peste 167.650 de cazuri de persoane cu "febră", cu aproximativ 18.440 mai puţine comparativ cu ziua precedentă, cu peste 267.630 de persoane vindecate şi un deces, potrivit KCNA, care citează informaţii ale agenţiei naţionale pentru prevenire epidemică.

Autorităţile şi lucrătorii din domeniul farmaceutic şi din unităţile de producţie a accesoriilor medicale şi-au accelerat producţia, a indicat KCNA într-o altă relatare, luni.

Autorităţile naţionale responsabile de direcţiile în domeniul economic, inclusiv Cabinetul şi Comisia Agricolă, au dispus mobilizarea forţei de muncă şi a mijloacelor de susţinere a agriculturii în cadrul sistemului de urgenţă pentru prevenire epidemică, se precizează în relatare.

KCNA a relatat la 12 mai că au fost colectate, la data de 8 mai, probe de la un grup de pacienţi din capitala Phenian şi a fost detectată subvarianta Omicron BA.2, primul caz de COVID-19 din ţară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!