Numărul străinilor care trăiesc în Germania este mai mare ca niciodată (statistici)

Numărul străinilor care trăiesc în Germania este mai mare ca niciodată (statistici)

Aproximativ 10 milioane de persoane cu pașapoarte străine trăiau în Germania în 2016, o creștere de 1,9 milioane sau de 23% din 2014, fiind cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, potrivit Biroului Federal german pentru Statistică, relatează Reuters.

Statisticile sunt încă în curs de elaborare pentru populația totală a țării în 2016, estimată la circa 83 de milioane.

În 2015, un total de 17,1 milioane de persoane din Germania erau imigranți ori descendenți ai unor imigranți, iar acest număr a crescut probabil în 2016, a spus oficialul citat. Date actualizate vor fi publicate la sfârșitul lunii iulie. Aceste date includ și cetățenii germani care au venit inițial din alte țări și persoanele cu dublă cetățenie.

Creșterea numărului de cetățeni străini în Germania a fost cauzată în principal de o decizie a cancelarului german Angela Merkel de a permite intrarea în țară a peste un milion de migranți, în principal din Siria, Irak și Afganistan, în ultimii doi ani.

Datele difuzate vineri indică faptul că 5,8 milioane dintre persoanele fără pașapoarte germane au venit din afara Uniunii Europene. Între aceștia se află 520.000 de sirieni, 138.500 de irakieni și 178.100 afgani care s-au mutat în Germania de la începutul anului 2015, menționează sursele citate.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”