Numele lui Mihai Fifor apare în dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în judeţul Caraş-Severin

Numele lui Mihai Fifor apare în dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în judeţul Caraş-Severin

Numele fostului ministru de Interne Mihai Fifor apare în ancheta DIICOT privind permisele de port-armă eliberate ilegal în judeţul Caraş-Severin, dosar în care prefectul de Caraş-Severin, Matei Lupu, este cercetat sub control judiciar.

În referatul procurorilor se menţionează faptul că un suspect s-a folosit de numele fostului ministru de Interne Mihai Fifor şi de al lui Ion Mocioalcă, fost lider al PSD Caraş-Severin, pentru a intimida conducerea IPJ Caraş-Severin, astfel încât să nu fie tras la răspundere pentru că deţinea fără drept o armă.

Potrivit documentelor procurorilor, suspectul avea un dosar penal deschis pe numele lui, după ce în anul 2017 a ucis cu o armă de vânătoare două animale domestice, un viţel şi un cal într-un sat din Caraş-Severin.

Cu toate că avea dosar penal, acestuia nu i-a fost suspendat dreptul de deţinere de către poliţişti, respectiv de port şi folosire a armelor.

Anchetatorii mai notează că suspectul este o persoană apropiată de şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan.

Radu Ştefan a fost reţinut pentru 24 de ore, iar prefectul de Caraş-Severin, Matei Lupu, este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri.

Conform DIICOT, începând cu anul 2017, în judeţul Caraş-Severin s-a constituit un grup infracţional organizat, format din şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, un ofiţer şi trei agenţi de poliţie din acelaşi serviciu, precum şi administratorul şi angajatul unei societăţi comerciale autorizate în domeniul armelor şi muniţiilor.

La acest grup au aderat şi alte persoane, scopul fiind de obţinere a unor beneficii de la persoane care intenţionau să obţină autorizaţia de procurare a unei arme sau de la persoane care deţineau deja arme şi care săvârşeau diverse infracţiuni sau contravenţii la regimul armelor şi muniţiilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e