Numeroși fani ai lui Elvis Presley au participat la o slujbă organizată în fața casei artistului, la 40 de ani de la moartea sa

Numeroși fani ai lui Elvis Presley, veniți din lumea întreagă, s-au adunat marți în fața casei din Memphis în care a locuit artistul pentru a participa la o slujbă de comemorare a 40 de ani de la moartea celui cunoscut ca The King sau ''Regele rock'n'roll''.

Fata lui Presley, Lisa Marie, a luat parte la slujbă și a aprins lumânări pentru fanii adunați pe moșia Graceland, loc în care vor continua în această săptămână evenimentele de comemorare a memoriei artistului, informează agenția DPA.

Elvis Aaron Presley s-a născut în Tupelo, Mississippi, SUA, la 8 ianuarie 1935. El a urcat prima oară pe scenă la vârsta de 10 ani, iar în 1953 a înregistrat primul demo. Cariera sa copleșitoare cuprinde 31 de filme și două documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și sute de concerte.

Artistul a decedat brusc, la vârsta de 42 de ani, la 16 august 1977 în urma unui infarct miocardic după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate, inclusiv cu creșterea în greutate și dependența de anumite medicamente.

În palmaresul lui Elvis Presley se numără sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câștigate (pentru albumul ''How Great Thou Art'' — 1967, albumul ''He Touched Me'' — 1972 și pentru înregistrarea live a cântecului ''How Great Thou Art'' — 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de ''Unul dintre cei zece cei mai merituoși tineri ai națiunii''.

Postmortem, în 1984, i s-a decernat de către Blues Fundation din Memphis premiul W.C. Handy pentru păstrarea în viață a blues-ului în muzica sa. În 1986 a făcut parte din primul grup de cântăreți care a intrat în Rock-and-Roll Hall of Fame, iar în 1998 a fost introdus în Country Music Hall of Fame. În 2001, odată cu intrarea sa în Gospel Music Hall of Fame, Presley a devenit singurul interpret membru al tuturor celor trei evenimente anuale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 DOCUMENT Ce categorii de bugetari ar putea rămâne fără pensii speciale. Inventarul complet al beneficiarilor ș…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos