Numeroși fani ai lui Elvis Presley au participat la o slujbă organizată în fața casei artistului, la 40 de ani de la moartea sa

Numeroși fani ai lui Elvis Presley, veniți din lumea întreagă, s-au adunat marți în fața casei din Memphis în care a locuit artistul pentru a participa la o slujbă de comemorare a 40 de ani de la moartea celui cunoscut ca The King sau ''Regele rock'n'roll''.

Fata lui Presley, Lisa Marie, a luat parte la slujbă și a aprins lumânări pentru fanii adunați pe moșia Graceland, loc în care vor continua în această săptămână evenimentele de comemorare a memoriei artistului, informează agenția DPA.

Elvis Aaron Presley s-a născut în Tupelo, Mississippi, SUA, la 8 ianuarie 1935. El a urcat prima oară pe scenă la vârsta de 10 ani, iar în 1953 a înregistrat primul demo. Cariera sa copleșitoare cuprinde 31 de filme și două documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și sute de concerte.

Artistul a decedat brusc, la vârsta de 42 de ani, la 16 august 1977 în urma unui infarct miocardic după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate, inclusiv cu creșterea în greutate și dependența de anumite medicamente.

În palmaresul lui Elvis Presley se numără sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câștigate (pentru albumul ''How Great Thou Art'' — 1967, albumul ''He Touched Me'' — 1972 și pentru înregistrarea live a cântecului ''How Great Thou Art'' — 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de ''Unul dintre cei zece cei mai merituoși tineri ai națiunii''.

Postmortem, în 1984, i s-a decernat de către Blues Fundation din Memphis premiul W.C. Handy pentru păstrarea în viață a blues-ului în muzica sa. În 1986 a făcut parte din primul grup de cântăreți care a intrat în Rock-and-Roll Hall of Fame, iar în 1998 a fost introdus în Country Music Hall of Fame. În 2001, odată cu intrarea sa în Gospel Music Hall of Fame, Presley a devenit singurul interpret membru al tuturor celor trei evenimente anuale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experții americani / Cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

2 SUSPECT / Președintele Chinei anunţă implementarea legislaţiei privind securitatea bacteriologică / Mulți spun că …

3 Doctori chinezi lămuresc misterul morţilor subite cauzate de virusul Wuhan. Cum funcţionează virusul

4 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

5 Ce nu ne spun autoritățile / Cristian Unteanu, articol-avertisment despre coronavirus. Să sperăm că situația nu …

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există