Nuțu Cămătaru i-a dat 200.000 $ lui Becali să joace la cazino. S-a bătut cu Corsicanu pentru Gigi

Nuțu Cămătaru i-a dat 200.000 $ lui Becali să joace la cazino. S-a bătut cu Corsicanu pentru Gigi

Nuțu Cămătaru susține că Gigi Becali a pus mâna pe Steaua București doar pentru că s-a retras el. Cămătaru pretinde că el a propus ca echipa să ajungă pe mâna lui Gigi. Și că l-a scăpat de furia lui Gigi Corsicanu.

Nuțu Cămătaru a dezvăluit în cartea scrisă de Codin Maticiuc că el putea să fie, de fapt, acționarul majoritar al clubului.

Ce zice Nuțu Cămătaru:

„Îl știu de mult, și mereu l-am ținut. Și cu bani și cu șmecherie. Eram cu el și cu Oneață la Lido, la Hotel, când mi-a propus Păunescu să intru eu la Steaua. Poți să-l întrebi pe Nețoiu, că era și el acolo. I-am spus lu’ Viorel că nu intru în fotbal, că nu mă pricep și că să-l bage pe Gigi”, este ceea ce i-a transmis Nuțu Cămătaru.

Acesta a continuat:

„La un moment dat s-a luat cu Corsicanu. Ăla mereu îl lua la telefon și-l înjura... Voia să-l antrenez să se bată cu Corsicanu, înnebunise de tot.

L-am căutat eu pe Corsicanu și l-am găsit la o cârciumă prin Herăstrău. Era cu un văr de-ai lui Fane Spoitoru și cu niște arbitri. L-am pândit să se despartă de ăia și când s-a suit într-un taxi l-am blocat cu mașinile. Am spart geamurile la taxi cu pumnii și răngile și i-am scos prin geam pe el și pe ăla al lui Fane. Ăluia i-am dat doar un pumn în piept de și-a pierdut aerul și i-am zis să stea cuminte. Pe Corsicanu l-am spart cu bătaia și, când a căzut inconștient, soră-mea Angelica a sărit cu tocurile pe fața lui de l-a tăiat. Și toate războaiele astea pentru Gigi, care la televizor zice că nu mă cunoaște”, a povestit Nuțu Cămătaru despre prietenia lui cu Gigi Becali.

Care e varianta lui Gigi

„Astea sunt niște minciuni… Eu ce relație aveam cu Nuțu, când eram pe la cazino, îi ceream o sută-două sute de mii de euro, a doua zi îi dădeam înapoi. Atât a fost. Eu nu eram fraier. Niciodată nu am spus ca cineva să bată pe cineva. Mereu când cineva voia să bată pe cineva, eu mă opuneam. Eu habar nu am de așa ceva. Mi-e și rușine să comentez aceste lucruri”, a declarat Gigi Becali a povestit Nuțu Cămătaru despre prietenia lui cu Gigi Becali, potrivit fanatik.ro

Cum a preluat Gigi pe Steaua

Finanţatorul roş-albaştrilor a explicat, nu demult, cu acte prin care a dorit să arate cum s-au petrecut exact lucrurile în momentul în care a preluat clubul de fotbal.

"E un moment foarte important, această situaţie e foarte importantă. Eu mă închin şi vă spun aşa: Jur în faţa lui Dumnezeu că tot ce spun e pur adevăr, fără niciun fel de minciună.

În 2000, eram prieten cu Păunescu şi Piţurcă. Mergeam la Lido. Nea Viorel: 'Băi, Gigi, tu eşti tânăr, ai bani, o să ai nevoie de asta, de imagine, de celebritate. Eu sunt bătrân, nu am bani. Ţie îţi va folosi'. Intrăm într-o combinaţie, îmi spune că Steaua era spre faliment şi că nu mai putea supravieţui, avea nevoie de 4 milioane de dolari. În 2000 se întâmpla asta.


Contract de împrumut în 6.04.2000. În 2000 am dat 2 milioane de dolari, da? 6.04 şi 30.05, am dat 2 milioane, bani împrumut. Aici sunt toate, defalcate. După care, intervine un act de dare în plată. În 2000. Când am dat aceşti bani, în contract spune că banii pe care îi dau împrumut se vor transforma în societate pe acţiuni, Steaua, că doar nu eram prost să dau 2 milioane.

În 2001, act de dare în plată, pe 27.06. Până la ora aia dădusem 6 milioane şi în contract spune că am dat banii şi că se va face societate pe acţiuni şi că voi primi acţiuni de banii aceia.

Prin contractul de împrumut, ei se obligau să facă societate pe acţiuni, iar eu să primesc acţiuni. 2000, 2001, 2002 am dat bani la Steaua, 3 ani, apoi s-a făcut societatea pe acţiuni.

La fiecare contract scrie formula că îmi revin drepturile federative ale jucătorilor. Mirel Rădoi, Adrian Neaga, Claudiu Răducanu, Vintilă, Bălan, 5 jucători (...) Va primi acţiuni nominative emise de acesta, la valoare nominală, conform raportului.

Eu lui Piţurcă doar i-am răspuns, că a spus că am furat. Dacă din 2000 până în 2003 dau 10 milioane de euro la Steaua, am furat? Nu am furat. De fiecare dată o să-i dau răspunsul. Are şi el 4%. Războiul meu nu e Piţurcă. De fapt, lupta mea nu e cu nimeni. E cu cei răi din ţara asta, care vor să distrugă tot ce e bun.

Pentru acţiuni, primeam jucători. Act de dare în plată, 500.000 dolari, 318.000, tot aşa. Marian Aliuţă, Sorin Ghionea, care erau cumpăraţi din banii mei. 500.000, Opriţa şi Ogăraru. Act de dare în plată, 259.000 de dolari...Astea însumează aproape 10 milioane de dolari, ceea ce am dat eu din 2000 până în 2003. Bani! Ei nu aveau, că dacă aveau, dădeau ei. Sau nu voiau să dea. Cum de fapt nu au dat.

Nu mai spun că am vândut teren cu 4,5 milioane, care făcea 120 de milioane, ca să pot ajuta Steaua.

Contractul de care a spus nea Viorel, ăsta e, că mă tot amânau de 3 ani. Mă amânau, mă amânau. Aici e raportul de evaluare. Astea sunt făcute toate de nenea Viorel. Dacă tu Viorel Păunescu şi Piţurcă m-aţi adus într-o treabă...noi trebuia să luăm Steaua în 3. Piţurcă mi-a cesionat mare parte din bani, ca să am eu creanţe, că el nu avea bani. La fel şi nea Viorel. La un moment dat dădusem 40 de milioane”, a spus Becali.

În 2003, echipa a devenit societate pe acțiuni, iar Becali după ce a mai băgat 10.000.000 euro a devenit acționar majoritar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”