O aeronavă a Forţelor Aeriene îl va transfera la Viena pe tânărul care a suferit arsuri după ce s-a electrocutat

O aeronavă a Forţelor Aeriene îl va transfera la Viena pe tânărul care a suferit arsuri după ce s-a electrocutat

Tânărul de 20 de ani, care a suferit arsuri pe jumătate din suprafaţa corporală după ce s-a electrocutat, va fi transferat luni, la o clinică din Viena, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, a informat, duminică seara, Ministerul Apărării Naţionale, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua luni, începând cu ora 7.00, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Viena, pentru transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Aeronava este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu, căpitanul Mihai Vîrlog, maistrul militar Maftei Şebrean şi o echipă medicală condusă de maiorul dr. Daniel Nica, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior că pacientul de 20 de ani, internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu arsură peste 50% din suprafaţa corpului, dar şi politraumă va fi transferat în cursul dimineţii de luni, în Austria, la Spitalul AKH din Viena.

Ministerul Sănătăţii a precizat că, încă de sâmbătă, de la orele 23,00, la mai puţin de 5 ore de la primirea informaţiei despre acest caz, conducerea MS "a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific".

Tânărul de 20 de ani a fost internat vineri dimineaţă la Spitalul Universitar din Bucureşti după ce s-a electrocutat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”