O afirmație care ar trebui să dea de gândit la București și nu numai/Putin: „Știu că ungurii care trăiesc acolo(în România) ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte”

O afirmație care ar trebui să dea de gândit la București și nu numai/Putin: „Știu că ungurii care trăiesc acolo(în România) ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abordat, în interviul cu jurnalistul american Tucker Carlson, și problema minorităților din Europa. El a dat drept exemplu românii de etnie maghiară, care trăiesc în Transilvania.

Putin a explicat că românii de etnie maghiară din Transilvania, deși trăiesc pe teritoriul României, își păstrează obiceiurile, limba și se consideră maghiari. El făcea astfel o paralelă cu cetățenii ruși care trăiesc în Ucraina.

“Niciodată! Nu am vorbit așa ceva. Nu am avut nicio conversație, dar știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte”, a spus președintele rus.

Vladimir Putin a explicat că România a pierdut teritorii în favoarea Ucrainei.

“(…) După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României. Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial”, spune Vladimir Putin, citat de stiripesurse.ro.

Vladimir Putin a vorbit despre Ungaria și deplânge soarta lui Viktor Orban, care a ajuns să fie sancționat pentru că a ”a vorbit, a cerut și acum este sub sancțiuni”.

“Vreau să vă mai zic ceva. E o poveste personală. Cândva în anii ’80 m-am plimbat cu mașina la Kiev, apoi m-am dus în vestul Ucrainei, toate orașele aveau denumirea în rusă și o limbă pe care nu o știam. Era limba maghiară. Toate erau în rusă și în maghiară.

Nu în ucraineană! În rusă și maghiară, eram prin ceva sat, erau oameni care stăteau lângă case și erau maghiari, aveau portul lor. I-am întrebat ce fac acolo? Și-au păstrat limba, costumele naționale, sunt maghiari și se simt ca atare”, a mai continuat Vladimir Putin.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?