O amplă reţea de trafic de persoane a fost destructurată în Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia şi România

O amplă reţea de trafic de persoane a fost destructurată în Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia şi România

Peste 200 de presupuşi membri ai unei reţele de trafic de persoane au fost arestaţi în Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia şi România, a anunţat joi, la Viena, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, potrivit DPA.

Autorităţile din cele cinci ţări au reţinut un număr total de 205 membri ai respectivei grupări de crimă organizată, care era specializată în special în traficul de refugiaţi sirieni spre Germania, Franţa, Belgia şi Olanda, potrivit oficialului austriac.

Peste 36.100 de persoane ar fi fost transportate peste graniţe de la începutul anului, în Viena aflându-se centrul de comandă al operaţiunii.

Reţeaua ar fi obţinut un profit de 152 de milioane de euro. Presupusul lider al grupării, un român, a fost reţinut în România la 4 mai, precizează DPA.

Poliţia austriacă a descoperit de asemenea o serie de ateliere în Viena şi în împrejurimi unde vehiculele erau transformate pentru a putea transporta migranţi. Au fost confiscate aproximativ 80 de vehicule.

În octombrie, două cadavre au fost descoperite într-un vehicul care transporta circa 30 de persoane în Austria în apropiere de graniţa cu Ungaria.

Poliţia austriacă a precizat că transportul ar fi fost făcut de presupusul lider al grupării. O altă presupusă reţea a fost destructurată apoi în Letonia.

Un alt suspect, care a tras asupra forţelor de ordine austriece în ianuarie, ar fi fost reţinut în Ungaria.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale