O angajată a Curţii de Conturi a fost reţinută pentru că ar fi prezentat o diplomă de licenţă falsă

O angajată a Curţii de Conturi a fost reţinută pentru că ar fi prezentat o diplomă de licenţă falsă

O femeie care s-ar fi angajat ca auditor public la Curtea de Conturi a României folosind o diplomă de licenţă falsă a fost reţinută.

O femeie ar fi folosit o diplomă falsă de licenţă pentru angajare. Foto: Arhivă

Reţinerea s-a făcut după ce a fost audiată la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.

Luni, poliţiştii DICE din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat, luni, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, potrivit unui comunicat de presă.

Percheziţiile au fost efectuate la proprietăţile unei persoane, care ar fi prezentat pentru angajarea la o instituţie în funcţia de auditor public extern o diplomă de licenţă care nu ar corespunde realităţii, în sensul că documentele necesare pentru susţinerea examenului de licenţă ar fi falsificate.

"De asemenea, cu aceeaşi diplomă, ar fi ocupat, anterior, funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală, specializată în ocrotirea şi protecţia copilului", arată sursa citată. Totodată, aceasta nu ar fi completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării a şapte imobile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale