„O anomalie dezgustătoare”/Pesedistul Mihai Chirica, validat candidatul PNL la Primăria Iași de către organizația județeană/Liderii organizației municipale au demisionat din partid

„O anomalie dezgustătoare”/Pesedistul Mihai Chirica, validat candidatul PNL la Primăria Iași de către organizația județeană/Liderii organizației municipale au demisionat din partid

Pesedistul Mihai Chirica, validat candidatul PNL la Primăria Iași de către organizația județeană/Liderii organizației municipale au demisionat din partid: „O anomalie dezgustătoare”.

Biroul Permanent Judeţean al PNL Iaşi a aprobat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar al municipiului Iaşi, precum şi candidatura ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. În semn de protest, șeful organizației municipale a PNL, Marius Bodea, și-a dat demisia din partid, urmat de prim-vicepreședintele Etienne Ignat

”Astăzi, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calităţii de membru, primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Judeţean al PNL Iaşi. Totodată, membrii BPJ au aprobat candidatura preşedintelui PNL Iaşi, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, precum şi candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iaşi”, se arată într-un comunicat al PNL Iaşi.

Cele două candidaturi mai trebuie să fie validate în Biroul Politic Naţional al PNL.

Mihai Chirica a confirmat decizia PNL Iași vorbind și de ”invitația expresă” pe care ar fi făcut-o Ludovic Orban ca el să fie susținut de liberalii din Iași.

”Am luat act de invitaţia expresă a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şeful Guvernului României, de a fi susţinut drept candidat la Primăria Municipiului Iaşi de către PNL. Nu putem clădi o Românie normală fără o democraţie reprezentată în Parlament de către partidele politice. Acum avem ocazia unică de a putea colabora pentru proiectele Iaşului într-un mod coerent şi unitar, plecând de la Preşedintele României, trecând prin Parlament şi Guvern, până la nivel de administraţie judeţeană şi locală”, a scris Chirica pe Facebook.

Marius Bodea, liderul organizației municipale, care s-a opus în zadar susținerii lui Chirica și-a anunțat demisia din PNL susținând că decizia organizației județene este ”o mare palmă dată liberalilor”.

Prezentăm mai jos postarea pe Facebook a lui Marius Bodea:

Un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica

Decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași din această seară este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă.

După ani de opoziție și revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populație, exponent al unui tip de politică desăvârșit pesedistă, fost vicepreședinte național al PSD, șef al filialei ieșene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iași a pozițiilor de Director Tehnic, Viceprimar și Primar, suntem puși în fața unei anomalii dezgustătoare de a-l susține, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat.

Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea.

Nu voi pune semnul egal între liberalii din Iași, care sunt zeci de mii de oameni cu principii sănătoase, și un grupuscul de la conducerea filialei PNL Iași, care a pus la cale o asemenea anomalie. Nici măcar nu este vina domnului Chirica pentru că și-a dorit o asemenea „tichie“ în panoplie, cumpărând influența unui șef de filială a PNL, cea a lui Costel Alexe. Vina este a tuturor celor care, scriptic, figurând în opoziție în acești ani, au tăcut complice la faptele reprobabile ale actualul primar, au preferat mici și călduroase avantaje locale, ciugulind din mâna primarului.

Aceeași vină o au și ceilalți parlamentari de Iași sau lideri ai partidelor de opoziție locală, care au lipsit cu desăvârșire în toți acești ani de la dezbaterea problemelor serioase ale Iașului, au lăsat întreaga luptă de opoziție pe umerii unui singur om, care, în felul acesta, nu a mai părut credibil, ci angrenat într-o luptă a lui personală (când, de fapt, trebuia să fie una colectivă, a unei majorități a comunității noastre). Indirect l-au susținut în acești ani pe domnul Chirica, și de aceea astăzi nu pot fi credibili cu văicăreala aceasta electorală, descoperind subit că Mihai Chirica este corupt și distruge viitorul orașului nostru.

Ce vom putea spune astăzi oamenilor? Că cele 5-6 vile ale primarului Chirica, în valoare de peste 1 milion și jumătate de euro, ale unui om care toată viața a lucrat la stat, trebuie să fie un reper de înavuțire pentru fiecare funcționar public român? Că e normal ca fiecare bebeluș de politician să aibă câte o proprietate de un sfert de milion de euro pe numele său? Că traficul sufocant din Iași este la modă și e bine așa? Că respirând zilnic otrava celui mai poluat oraș din România vom fi fericiți? Că e civilizat să stăm 45 de minute în stații de transport public așteptând un cazan pe roți ca să ne îmbarce? Că nu avem nevoie de investiții publice mai mari decât un catarg și niște cai la Poliția Locală? Că gazonul pus electoral prin oraș este tot ceea ce merităm noi, ieșenii? Și, la final, să ne cerem și scuze, dacă nu chiar iertare, că am îndrăznit să îl criticăm?

Am mai putea aminti poate doar că am ajuns să susținem un inculpat oficial într-un dosar penal, care pe deasupra a fost și sancționat de către CNCD pentru rasism și xenofobie.

Românii au validat PNL la ultimele două rânduri de alegeri pentru că le-am promis că nu vom pactiza niciodată cu PSD, că nu vom cumpăra parlamentari, la fel ca PSD, că suntem un partid care are soluții în interiorul său, și că, în definitiv, ancestrală deviză liberală „Prin noi înșine” ne reprezintă. Cele peste 40% procente cu care ne validează astăzi românii încă trebuie întărite cu oamenii PNL, cu propriile soluții, așa cum le-am promis românilor, indiferent cât timp va dura acest lucru.

Astăzi, din păcate, livrăm liberalilor și românilor care ne-au votat un paradox radioactiv. Înscriem în PNL pesediști și alți colaboratori ai acestora, și îi mai și numim sau menținem în funcții, cu o viteză mai mare decât înscriem romani simpli, dornici să pună umărul la schimbarea României în bine.

Pentru ce mai avem atunci partide dacă granițele între ele nu mai există?

După 22 de ani de apartenență la PNL, singurul partid politic în care am activat, în care m-am implicat și când partidul se zbătea la 7-8 la sută și nu găseam cui să îi dau bună ziua în sediul din Iași, fiind incontestabil unul dintre membrii asumați ai PNL Iași, cu rezultate politice și profesionale importante, aleg să îmi dau demisia din ceea ce a devenit astăzi organizația PNL Iași.

Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduță pentru consolare, rămân dedicat Iașului și ieșenilor pe care i-am reprezentat cu onestitate și nu le voi tranzacționa încrederea lor în mine.

Foto: Marius Bodea, președintele organizației municipale Iași a PNL/ Facebook


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Grindeanu, pe șantierul podului peste Dunăre după ce a aflat că lucrarea ar putea întârzia cu câțiva ani

3 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

4 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”