O armată de rezervă rusă de 15.000 de soldați este blocată lângă Bahmut și va fi distrusă, afirmă șeful spionajului ucrainean

O armată de rezervă rusă de 15.000 de soldați este blocată lângă Bahmut și va fi distrusă, afirmă șeful spionajului ucrainean

Ucraina blochează o forță de rezervă rusă nou creată în apropiere de Bahmut și este încrezătoare că unitatea de 15.000 de oameni va fi distrusă, afirmă șeful spionajului ucrainean.

Soldați ruși în regiunea Bahmut

Kirilo Budanov a declarat pentru The War Zone că Ucraina blochează forțele rusești din Bahmut pentru a le împiedica să fie desfășurate pe alte axe unde contraofensiva sa avansează, scrie businessinsider.com.

"Rușii au redislocat recent singura lor forță de rezervă, Armata 25, care a fost activată de curând și nu și-a finalizat crearea", a spus el.

"Acum este redistribuita aproximativ la nord de Bahmut, iar acolo va fi îngropată".

Armata a 25-a de arme combinate a fost creată în această vară, într-o mișcare rară pentru armata rusă, care a creat rareori noi organizații pe parcursul conflictului, a declarat în august Ministerul britanic al Apărării.

Unitatea a fost desfășurată brusc pe linia frontului, în ciuda faptului că soldaților li s-a spus că vor fi trimiși să lupte în decembrie, a precizat ministerul britanic într-o actualizare la începutul acestei luni.

Desfășurarea lor pripită a fost probabil un semn că Rusia "continuă să se confrunte cu o forță suprasolicitată de-a lungul frontului".

În timp ce luptele continuă în jurul orașului Bahmut din estul țării, ocupat de Rusia în luna mai, contraofensiva ucraineană avansează în zona Zaporojie din sudul țării.

Oleksandr Tarnavski, generalul ucrainean care conduce contraofensiva pe linia frontului din sudul țării, a declarat pentru CNN într-un raport publicat sâmbătă că trupele sale au pătruns în apropierea orașului Verbove din sud-estul regiunii Zaporojie și că au continuat să avanseze mai departe.

Budanov a declarat: "Amenințarea pentru ruși de a pierde Bahmut îi face să redistribuie în permanență forțe suplimentare și suplimentare în zona Bahmut, ceea ce, desigur, le drenează resursele din alte direcții, cum ar fi sudul."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?