O badantă româncă din Italia a moștenit toată averea bătrânei pe care o îngrijea. De ce a fost condamnată în cele din urmă

O badantă româncă din Italia a moștenit toată averea bătrânei pe care o îngrijea. De ce a fost condamnată în cele din urmă

O româncă a reușit să păcălească o bătrână pe care o îngrijea de mai mulți ani și a fost numită moștenitoare universală.

Badantă Arhivă Adevărul

O badantă româncă de 56 de ani, care îngrijea o bătrână din Italia bolnavă de Parkinson, s-a ales cu o avere frumușică după moartea femeii: o mașină, o bicicletă, o casă cu o grădină frumoasă și mobilată cu tot confortul, precum și un teren de construcție de 145 de metri pătrați, din provincia Lecce, Puglia. Lunar, ea primea și un salariu de 1.500 de euro.

Numai că nepoții bătrânei începuseră procedura a o declara pe mătușa lor invalidă 100%. A început un proces, iar românca a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare pentru înșelarea unei persoane fără discernământ, scrie www.gazetaromaneasca.com.

Între timp, inculpata, prin avocatul său, a depus o cerere de executare a pedepsei la muncă în folosul societății.

Conform noii legi, pentru pedepse mai mici de patru ani, inculpatul sau inculpata, dacă nu contestă pedeapsa în apel, poate cere, alternativ, executarea pedepsei cu muncă în folosul societății, semilibertate sau detenție la domiciliu, evitându-se astfel pedeapsa închisorii.

În următorul termen, judecătorul va trebui să examineze programul prezentat de îngrijitoare pentru efectuarea muncii în folosul societății, scrie corrieresalentino.it.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…