O bandă de hoți a furat un pod de 500 de tone și l-a vândut la fier vechi

O bandă de hoți a furat un pod de 500 de tone și l-a vândut la fier vechi

Poliția din India caută membrii unei bande care a demontat un pod de fier lung de 20 de metri și probabil l-a vândut la fier vechi, au declarat duminică autoritățile, citat de Reuters.

Pod furat în IndiaFoto: Twitter

Hoții, care se dădeau drept funcționari guvernamentali de la departamentul de irigații din statul Bihar, situat în estul țării, au folosit mașini de tăiat și buldozere pentru a dărâma un pod abandonat în satul Amiyawar, la aproximativ 150 de kilometri sud de Patna, capitala statului.

Potrivit presei locale, podul avea o greutate de 500 de tone.

Vânzarea de deșeuri metalice poate fi o afacere profitabilă în India, unde sunt frecvente cazurile de furt de pe proprietatea publică pentru a obține bani rapid și ușor de la mari depozite de fier vechi.

Un ofițer de poliție a declarat că locuitorii din Amiyawar au presupus că oficialii guvernamentali au decis să demonteze vechiul pod, construit în urmă cu 30 de ani peste un canal de irigații, deoarece nu era utilizat.

"Oamenii au venit cu utilaje grele, instrumente de tăiat și au lucrat timp de două zile pentru a demonta podul", a declarat Gandhi Chaudhary, 29 de ani, un sătean.

Localnicii i-au întrebat pe cei care lucrau despre identitatea lor și li s-a spus că au fost angajați de departamentul de irigații pentru a demonta podul.

La începutul săptămânii, fierul vechi a fost încărcat în vehicule, iar apoi hoții de fier vechi au plecat.

"Am identificat unii membri ai bandei, dar alții nu au fost încă depistați. Au distrus proprietatea publică și au furat un pod." a spus Subash Kumar, un oficial de poliție care investighează cazul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale