O bătrână i-a lăsat toată moștenirea îngrijitoarei sale

O bătrână i-a lăsat toată moștenirea îngrijitoarei sale

O bătrână din Italia a decis să-i lase toată moștenirea îngrijitoarei sale, însă verișoarele răposatei au depus o plângere și au solicitat deshumarea cadavrului. Procuratura a cerut arhivarea cazului, însă rudele acesteia s-au împotrivit, relatează il Resto del Carlino.

O bătrână i-a lăsat casa și conturile bancare îngrijitoarei sale. Foto: Arhivă

Aceasta este povestea unei moșteniri controversate pe care o are în vedere judecătorul Giacomo Gsparini, care trebuie să hotărască dacă arhivează cazul.

Bătrâna din comuna Pesaro a fost cunoscută pentru pasiunea sa pentru fotografie, obținând o recunoaștere națională din partea Federației italiene a asociațiilor fotografice.

Aceasta, care nu era căsătorită și trăise mereu singură, a murit la domiciliu în luna februarie a anului 2021. Totuși, începând din anul 2019, după ce a fost internată într-un spital, ea a hotărât să angajeze o persoană care să îi ofere ajutor în treburile zilnice, apelând la serviciile unei femei din Republica Moldova.

După ce femeia a murit, verișoarele sale, în vârstă de peste 80 de ani, au aflat că aceasta a decis să-i lase casa și conturile bancare îngrijitoarei sale. Ulterior, acestea au decis să depună o plângere prin intermediul unui avocat, afirmând că ruda a fost păcălită de îngrijitoare , care conform spuselor acestora, ar fi încasat aproximativ 90.000 de euro în urmă cu doi ani, cu retrageri nemotivate. Verișoarele au solicitat deshumarea cadavrului.

Procurorul apreciază că răposata lăsase totul îngrijitoarei în deplinătatea facultăților mintale. Avocata femeii din Republica Moldova, Liana Pesaresi, a înaintat un memoriu în care insistă asupra lucidității bătrânei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei