O băutură pe bază de miere ar putea elimina rezistența la antibiotice

O băutură pe bază de miere ar putea elimina rezistența la antibiotice

O băutură alcoolică realizată dintr-un amestec de miere fermentată și apă, pe baza unor rețete vechi, ar putea constitui un remediu în lupta privind rezistența la antibiotice, conform unui grup de oameni de știință suedezi.

Împreună cu responsabili de la o fabrică de bere, cercetătorii suedezi au studiat îndelung albinele și mierea produsă de acestea și au lansat propria versiune de băutură mied, denumită 'elixirul vânătorului de miere', relatează Reuters.

Cercetătorul Tobias Olofsson de la universitatea Lund a declarat că miedul are o lungă tradiție în ce privește efectele pozitive asupra sănătății organismului. AGERPRES


populare
astăzi

1 Monica Pop și prietenele sale, date afară dintr-un restaurant din Capitală. „S-a purtat execrabil”

2 „Nemuritorii” / șefii încremeniți în funcții publice din instituții-cheie

3 Cât de importantă mai e România pentru aliați. Mesajul al lui Armand Goșu: „Occidentalii nu-s tâmpiți să-i facem din vorbe”

4 Recorder / Documentar devastator despre starea Justiției din România, în ziua în care CCR decide dacă magistrații își merită pensiile speciale

5 Scandal în Franţa, după ce soția președintelui a fost înregistrată făcând o remarcă vulgară despre activistele feministe. „E timpul ca soții Macron să…