O bunică și nepoata ei de 12 ani, găsite moarte. Cel puţin 203 ostatici se află în mâinile Hamas, anunță armata israeliană

O bunică și nepoata ei de 12 ani, găsite moarte. Cel puţin 203 ostatici se află în mâinile Hamas, anunță armata israeliană

Familiile a 203 persoane au fost informate de forţele armate israeliene (IDF) că rude ale lor au fost răpite de gruparea islamistă palestiniană Hamas şi duse în Fâşia Gaza, aflată sub asediu.

Noya Dan și bunic ei au fost luate ostatice în kibbutzul Nir Oz FOTO: X

Într-un bilanţ anterior, armata israeliană estima că ar fi vorba de cel puţin 199 de persoane ţinute ostatice, scrie Agerpres.

Sute de combatanţi ai grupării Hamas au străpuns la 7 octombrie bariera de securitate şi au atacat comunităţile din sudul Israelului, ucigând circa 1.400 de persoane şi luând zeci de persoane ostatice.

Ca răspuns, Israelul bombardează de atunci fără încetare Fâşia Gaza pentru a distruge infrastructura grupării islamiste. Între timp, Hamas a declarat că unii dintre ostatici au murit.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut joi eliberarea ostaticilor israelieni capturaţi de Hamas şi a solicitat livrarea de ajutor umanitar populaţiei din Gaza, pe care a calificat-o drept "victimă" a grupării islamiste, potrivit EFE.

"O sarcină importantă este eliberarea ostaticilor sechestraţi. Ei trebuie să fie eliberaţi fără condiţii prealabile", a declarat Scholz într-un discurs susţinut în faţa camerei inferioare a parlamentului german, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Orientul Mijlociu.

Scholz a relatat că în Israel s-a întâlnit cu rude ale ostaticilor, ale căror mărturii l-au emoţionat "profund" şi, adresându-se "celor care predică teroarea", a evidenţiat că mulţi dintre ostatici sunt tocmai "activişti pentru pacea în regiune".

Ministrul israelian de Externe a anunțat, joi, că doi dintre ostaticii luați în captivitate de Hamas, pe data de 7 octombrie, au fost găsiți morți, relatează BBC.

Este vorba despre o bunică și nepoata sa de 12 ani.

Carmela Dan, în vârstă de 80 de ani, și nepoata ei de 12 ani, Noya Dan, au fost luate ostatice în kibbutzul Nir Oz. Israelul nu a precizat unde au fost găsite cadavrele.

Într-un mesaj postat pe platforma X (fostă Twitter), Israelul a declarat: „Suntem devastați să anunțăm că trupurile Noyei și ale bunicii sale Carmela au fost descoperite ieri. Vă mulțumim tuturor celor care ați împărtășit povestea ei pentru a ne ajuta să o aducem acasă. Inimile noastre sunt frânte”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat