O bunică ucraineană a învățat să piloteze drone pentru a se lupta cu rușii VIDEO

O bunică ucraineană a învățat să piloteze drone pentru a se lupta cu rușii VIDEO

O bunică ucraineană s-a alăturat armatei, în calitate de pilot de dronă. Ea a găsit, astfel, o modalitate de a lupta, în ciuda faptului că vârsta nu i-a permis să se alăture infanteriei.

Natalia, bunica de 54 de ani, pilot de drone FOTO Captură Tiktok

Femeia, pe nume Natalia, și-a spus povestea la postul de radio ucrainean Suspilne Ucraina. Ulterior, un videoclip cu ea a fost postat și pe pagina de Tiktok a postului, potrivit Business Insider.

Natalia s-a descris ca fiind o bunică a șase nepoți, în vârstă de 54 de ani, fost inginer în energie termică. Din cauza vârstei, ea a fost exclusă din serviciul de infanterie, dar un astfel de criteriu nu se aplică și atunci când vine vorba de pilotarea vehiculelor aeriene, de la distanță.

Luptă din „dragoste pentru țară”

A juca un rol în armata Ucrainei „este o mare onoare pentru că nu numai bărbații, ci și femeile trebuie să apere țara, a spus ea, potrivit unei traduceri a lui Anton Gerașcenko, consilier în Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Femeia a adăugat că principala ei motivație de a lupta „trebuie să fie dragostea pentru țara ta și dorința puternică de a distruge inamicul, astfel încât să nu mai dorească să mai pună piciorul pe pământul nostru”.

Videoclipul a fost filmat în regiunea Dnipro la o oră și o locație nedezvăluite. În secțiunea de comentarii, utilizatorii TikTok au lăudat-o pentru curajul ei și i-au mulțumit pentru serviciile oferite.

Femeile ucrainene au contribuit la efortul de război în și în afara câmpului de luptă.

5.000 din cele 60.000 de femei care servesc în rolurile de luptă ale Ucrainei sunt paramedici și lunetiste, a declarat parlamentarul ucrainean Yevheniia Kravchuk, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Evgeniya Emerald, o lunetistă în vârstă de 31 de ani care servește pe linia frontului, a declarat pentru BBC că este de părere că femeile au un rol crucial.

Uniforme...pe măsură

Au fost însă dificultăți. În luna iulie a acestui an, femeile soldate au spus că armata ucraineană nu a luat în considerare dimensiunea și nevoile lor , în ceea ce privește uniformele.

Femeile au descris probleme care variază de la măsura prea mare a pantofilor bărbaților până la dezvoltarea problemelor de sănătate ca urmare a faptului că nu își pot face nevoile fiziologice pe câmpul de luptă, a raportat Daily Beast, la acea vreme.

Ministerul Apărării al Ucrainei a răspuns acestor cerințe, aprobând o uniformă de câmp de vară pentru femeile soldat și lucrând la veste antiglonț, special pentru femei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?