O caricatură cu Nicolae și Elena Ceaușescu, furată din mina Petrila

O caricatură cu Nicolae și Elena Ceaușescu, furată din mina Petrila

O caricatură cu Nicolae și Elena Ceaușescu, montată în incinta fostei mine Petrila , a fost furată de persoane deocamdată necunoscute. Este vorba despre un panou de artă vizuală pentru care artistul Ion Barbu oferit chiar și o recompensă.

Panoul de artă vizuală a dispărut de pe pasarelă. Sursa: Ion Barbu/Facebook

Ion Barbu a anunțat pe rețelele de socializare că va plăti 1.000 de euro celui care va înapoia panoul de la mina Petrila. Este vorba despre echivalentul a 5.000 de kg de fier vechi, la cursul zilei, așa cum s-a exprimat, mai în glumă, mai în serios, artistul.

„Informăm colecționarii de artă care au furat Cuplul Ceaușescu că grupul statuar făcea parte dintr-o instalație artistică ,iar sloganul inscripționat era parte integrată din aceasta. Așadar, așteptăm ca în noaptea asta să-și desăvârșească opera”, a mai postat Barbu pe rețelele de socializare.

„Lor le-a plăcut acolo, pe pasarelă. Dar cred că nu a plăcut cuiva și au trebuit să plece de aici. Am dat imaginile de pe camera de supraveghere la poliție și acum așteptăm să vedem. Pentru că aici, când intră pe poartă doi turiști, sunt notați pe caiet, de către cei de la pază, dar când a dispărut nu. Nici vântul nu i-a luat, că găseam măcar o urmă. Au dispărut cu totul”, a spus și Cătălin Cenușă, membru al ONG Planeta Petrila.

Panoul, o sursă de venit pentru localitate

Potrivit celor care se ocupă de promovarea minei Petrila, cele două caricaturi reprezintă o sursă de venit pentru cultură. „Ceaușeștii noștri chiar sunt dispăruți. Până azi am crezut că e o glumă. Nu aveți ce să faceți cu ei, pentru că ați luat doar jumătate. Așa că, vă rugăm să ni-i aduceți înapoi. Fără glumă acum: operele astea au adus și pot încă să aducă bani în Valea Jiului. Continuăm să distrugem? Pe noi ne distrugem — Valea, viitorul”, arată Adina Vințan, pe pagina sa de Facebook.

„La data de 08 noiembrie 2023, Poliția Orașului Petrila, a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că în perioada 01 -07 noiembrie 2023, persoane necunoscute au sustras din incinta fostei Exploatări Miniere Petrila, un panou de artă vizuală, confecționat din placă forex reprezentând o caricatură”, informează IPJ Hunedoara.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz, iar ancheta continuă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?