O casă realizată la imprimanta 3D, la mai puțin de 11.000 de euro

O casă realizată la imprimanta 3D, la mai puțin de 11.000 de euro

Este o minunăție tehnologică, construită la un preț mic, în timp record: o casă a fost realizată la imprimanta 3D în 24 de ore. Prețul său? Doar circa 11.000 de euro, scrie Cnewsmatin.fr.

Sursa foto: apis-cor.com

În spatele acestei realizări se află start-up-ul californian Apis Cor, a cărui echipă de informaticieni și ingineri a reușit să imprime în timp record în fabrica sa din Stupino (Rusia) pereți din beton modificat, dar și fundații, tavane, podele, uși, ferestre și finisaje. Ansamblul suprafeței locuite măsoară 38 de metri pătrați, iar durata de viață a casei este estimată la 175 de ani.

Incredibilul proiect a necesitat utilizarea unui cort uriaș, care a protejat betonul folosit pentru ca acesta să nu aibă de suferit de pe urma temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în această perioadă în Rusia.

Chiar dacă nu este vorba despre prima casă realizată la imprimanta 3D, particularitatea rezidă în modul în care a fost concepută: spre deosebire de locuințele anterioare, casa proiectată de Cor Apis a fost imprimată în ansamblul său, nu a rezultat din asamblarea mai multor panouri pre-imprimate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina