O ciudată poveste britanică

O ciudată poveste britanică

Poliția britanică a arestat marți o aristocrată britanică și pe partenerul ei la aproape două luni după ce aceștia au dispărut împreună cu bebelușul lor, un caz care a provocat valuri în Regatul Unit, relatează CNN și BBC .

Constance Marten si Mark GordonFoto: Greater Manchester Police

Constance Marten, în vârstă de 35 de ani, și Mark Gordon, 48 de ani, au fost arestați în orașul Brighton din sudul Angliei luni seara după ce au fost identificați de un trecător care a alertat autoritățile.

Anunțul arestării lor a fost făcut marți de către poliția din Regatul Unit.

Bebelușul lor, despre care poliția crede că s-ar fi născut fără îngrijiri medicale cu o zi sau două înainte de dispariția lor, încă este dat dispărut și o „operațiune urgentă de căutări” este în desfășurare pentru găsirea acestuia.

„Depunem eforturi pentru a încerca să găsim bebelușul. Am ruga pe oricine care crede că deține orice fel de informații despre care cred că pot ajuta să ne sune”, a declarat marți un purtător de cuvânt al poliției metropolitane britanice.

Căutările pentru cuplu și bebeluș au fost demarate la începutul lunii ianuarie, când poliția a lansat mai multe apeluri publice adresate acestora, oferind totodată o recompensă de 10.000 de lire sterline pentru informații care vor duce la descoperirea lor.

Marten este fiica aristocratului britanic Napier Marten, un producător de filme și muzică.

Cazul cuplului care a stârnit îngrijorare la nivel național în Marea Britanie

Pe 5 ianuarie investigațiile poliției i-au identificat pe Constance Marten și Gordon drept ocupanții unui autoturism care a luat foc pe o autostradă aflată la nord-vest de orașul Bolton.

Cuplul nu a fost însă la fața locului în momentul incidentului dar majoritatea lucrurilor lor au fost distruse în incendiu, potrivit poliției. Camerele CCTV i-au surprins apoi în mai multe orașe britanice, polițiștii sosind însă la fața locului prea târziu pentru a-i reține.

De fiecare dată ei au fost surprinși încercând să își ascundă fețele.

Marten și partenerul ei au părăsit locuința lor din Eltham, sud-estul Londrei, în luna septembrie, după ce ea a prezentat primele semne de sarcină.

Polițiștii cred că aceștia aveau asupra lor o sumă mare de numerar și foloseau echipament de camping pentru a trăi în afara rețelei (eng. „off-grid”).

Când a demarat căutarea lor poliția britanică a afirmat că cuplul pare să se deplaseze constant, fără a dormi timp de cel puțin câteva zile, lucru periculos atât pentru femeie la scurt timp după naștere, cât și pentru bebeluș.

Deocamdată cei doi nu au oferit vreun indiciu cu privire la locul în care se află bebelușul sau ce s-a întâmplat cu acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?