O clădire a Crucii Roşii la Mariupol, bombardată de ruşi, potrivit Kievului

O clădire a Crucii Roşii la Mariupol, bombardată de ruşi, potrivit Kievului

O clădire a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a fost ţinta bombardamentelor ruseşti la Mariupol, port strategic asediat din sud-estul Ucrainei, a declarat miercuri un oficial ucrainean, citat de France Presse.

"Ocupanţii au bombardat în mod deliberat o clădire a CICR din Mariupol", a scris pe Telegram Liudmila Denisova, însărcinată cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean.

"Avioanele şi artileria inamice au bombardat clădirea, marcată cu o cruce roşie pe un fundal alb, ceea ce echivalează cu prezenţa răniţilor, civili sau (angajaţi) umanitari", a spus ea, adăugând o imagine a unei clădiri marcate cu o cruce roşie pe acoperiş.

"Deocamdată nu avem informaţii referitoare la victime", a indicat ea, fără a preciza câte persoane s-ar fi putut afla în clădire în momentul bombardamentului.

Aceste informaţii nu pot fi verificate din surse independente, Mariupol fiind asediat de armata rusă de la sfârşitul lunii februarie şi comunicaţiile deficitare.

În acest port strategic de la Marea Azov, aproximativ 160.000 de civili rămân blocaţi sub bombe, ascunşi în adăposturi fără electricitate şi lipsiţi de hrană şi apă, potrivit mărturiilor culese de AFP de la persoane care au putut să fugă din oraş.

Condiţiile pentru lansarea în zilele următoare a unei operaţiuni umanitare de salvare a locuitorilor din Mariupol "nu sunt îndeplinite în acest stadiu", a indicat marţi seară preşedinţia franceză, după o nouă convorbire telefonică între preşedinţii francez Emmanuel Macron şi rus Vladimir Putin.

Într-o iniţiativă comună cu Turcia şi Grecia, Macron a cerut să se organizeze rapid evacuarea locuitorilor oraşului. Însă Vladimir Putin a estimat că o astfel de operaţiune impune ca "luptătorii naţionalişti ucraineni să înceteze orice rezistenţă şi să depună armele", potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului marţi seară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro