O companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de îmbarcare. Care este motivul

O companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de îmbarcare. Care este motivul

Pasagerii care zboară cu Korean Air în următoarele câteva săptămâni li se poate cere să facă un pas suplimentar înainte de îmbarcare și anume să se urce pe cântar, relatează CNN.

Korean Air își cântărește pasagerii înainte de a se îmbarca în avion FOTO Shutterstock

Korean Air este una dintre numeroasele companii aeriene din întreaga lume care trebuie să obțină periodic date privind greutatea avionului.

Cu toate acestea, politica nu are nimic de-a face cu greutatea propriu-zisă a călătorilor

Potrivit unui anunț al companiei aeriene, programul va afecta unii călători care pleacă de pe Aeroportul Internațional Gimpo (GMP) în perioada 28 august - 3 septembrie și de pe Aeroportul Internațional Incheon (ICA) în perioada 8-19 septembrie.

Atât pasagerii, cât și bagajele vor fi cântărite în mod anonim, iar datele vor fi apoi împărtășite cu Ministerul Teritoriului, Infrastructurii și Transporturilor din țară.

În cazul în care un pasager preferă să nu i se colecteze datele privind greutatea, Korean Air confirmă că poate renunța la acest lucru anunțând un membru al personalului.

În timp ce unii călători pot fi rugați să se urce pe un cântar, această decizie nu este luată de companiile aeriene, ci este adesea impusă de autoritățile guvernamentale de reglementare a companiilor aeriene.

La începutul acestui an, Air New Zealand a desfășurat un program similar cu unii dintre clienții care zboară pe rutele sale internaționale, cum ar fi cursa ultra-lungă dintre Auckland și JFK din New York.

„Știm că a te urca pe cântar poate fi descurajant. Vrem să ne asigurăm clienții că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi”, a declarat atunci un reprezentant al Air NZ, transportatorul național al țării.

Odată strânse datele, acestea ajută companiile aeriene să ia decizii cu privire la nevoile de combustibil și la distribuția greutății la bord.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat