O companie chineză privată a lansat o rachetă suborbitală

O companie chineză privată a lansat o rachetă suborbitală

O companie chineză privată a lansat în spaţiu o rachetă suborbitală miercuri la ora locală 13:00 de la centrul de lansare a sateliţilor din Jiuquan, aflat în nord-vestul Chinei, informează Xinhua.

Racheta SQX-1Z a fost construită de iSpace, o companie privată constructoare de rachete, al cărei sediu se află în Beijing şi care a fost înfiinţată în 2016. Compania dispune şi de un centru de cercetare în Xi'an, o localitate în provincia Shaanxi.

Racheta lansată miercuri a transportat la bordul ei trei CubeSats, sateliţi miniaturali, creaţi pentru două companii comerciale chineze. După plasarea pe orbita prestabilită, racheta va lansa doi sateliţi cu rol de testare, iar al treilea satelit va fi paraşutat pe Terra, potrivit unui comunicat al companiei asiatice.

Rachetele din gama SQX-1Z vor oferi viitorilor clienţi servicii de lansare a unor minisateliţi, a declarat Yao Bowen, care coordonează divizia de relaţii publice în cadrul companiei iSpace. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…