O companie din Statele Unite vrea să readucă la viaţă 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică

O companie din Statele Unite vrea să readucă la viaţă 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică

Unei companii de biotehnologie din SUA i-a fost dată permisiunea de a recruta 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică, pentru a încerca să le aducă sistemul nervos central înapoi la viaţă, experiment ce ar putea îmbunătăţi tratamentele pentru tulburări ale sistemului nervos central.

O companie din Statele Unite vrea să readucă la viaţă 20 de pacienţi (Imagine: Lucian Munteanu/ Arhiva Mediafax Foto)

În cazul în care medicii reuşesc să reanimeze cu succes părţi superioare din măduva spinării, există posibilitatea de a repune în funcţiune funcţii vitale ale corpului, cum ar fi respiraţia sau bătăile inimii, scrie Descoperă .

Echipa Bioquark Inc spune că intenţionează să înceapă să recruteze pacienţi pentru proiectul lor, denumit "ReAnima Project", în cel mai scurt timp posibil. În prima fază a cercetării se va determina dacă va putea fi inversată moartea cerebrală, folosindu-se o combinaţie de tehnici, incluzând administrarea de medicamente, stimularea nervilor şi terapia cu laser.

După ce familiile pacienţilor îşi vor da permisiunea, cercetătorii vor începe să trataze cei 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică, pe parcursul a şase săptămâni, în cadrul Anupam Hospital din Rudrapur, India. După aceasta, bolnavii vor fi monitorizaţi timp de câteva luni pentru a vedea dacă s-au produs modificări în starea lor de sănătate.

Pe parcursul experimentului, echipa va administra patru tipuri diferite de tratamente:

- injectarea de peptide (lanţuri proteice simple) în măduva spinării, în fiecare zi;

- injectarea de celule stem în creier, de două ori pe săptămână;

- aplicarea terapiei transcraniene cu laser: un tratament non-invaziv, care foloseşte lumina pentru a penetra craniul, cu scopul de a activa procesele naturale de recuperare ale organismului;

- stimularea nervoasă: furnizarea de impulsuri electrice la nervul median al membrului superior.

Dacă oamenii de ştiinţă îşi pot da seama cum să repună în funcţiune, măcar parţial, funcţiile vitale ale organismului pacienţilor, există şansa ca aceştia să îşi poată recâştiga speranţa la viaţă.

Citeşte continuarea articolului în Descoperă .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria