O consilieră a lui Donald Trump face reclamă produselor fiicei președintelui

O consilieră a lui Donald Trump face reclamă produselor fiicei președintelui

Kellyanne Conway, consilieră apropiată a președintelui american Donald Trump, a făcut joi reclamă produselor fiicei acestuia, Ivanka Trump, transmite Reuters.

"Mergeți să cumpărați marfa lui Ivanka... O să merg și eu să-mi iau câte ceva azi", a spus Conway la televiziunea Fox News, într-un interviu acordat chiar din interiorul Casei Albe. "O să bag aici o reclamă gratuită: mergeți toți să cumpărați azi", a insistat ea, deși regulile de etică din SUA interzic angajaților Executivului să își folosească funcțiile pentru a promova produse sau pentru avantaje personale ale prietenilor.

Președintele comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, Jason Chaffetz — republican, ca și președintele — a declarat agenției Associated Press, preluate de Reuters, că reclama făcută de consiliera lui Trump a fost "clar dincolo de limită, inacceptabilă".

Două organizații non-profit pentru promovarea eticii au înregistrat reclamații la Biroul pentru Etică Guvernamentală (OGE) și la Biroul Consilierului Juridic al Casei Albe.

"Este o încălcare a regulii", a declarat postului MSNBC Norman Eisen, fost consilier pe probleme de etică al lui Barack Obama, predecesorul lui Donald Trump.

Deocamdată, din partea OGE nu au fost comentarii.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, a răspuns întrebărilor presei despre gestul consilierei președintelui că aceasta "a fost consiliată despre acest subiect și asta e tot".

Miercuri, președintele Donald Trump atacase lanțul de magazine Nordstrom, care a retras produsele marca Ivanka Trump . În rețeaua Twitter, unul din mijloacele sale de comunicare favorite, Trump a scris, atât pe contul său personal, cât și pe cel prezidențial: "Fiica mea Ivanka a fost tratată atât de nedrept de @Nordstrom. Este o persoană minunată — care întotdeauna mă determină să fac ceea ce trebuie! Îngrozitor!".

Grupul Nordstrom este ținta unui boicot din cauza afacerilor sale cu Ivanka Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro