O declaraţie răstălmăcită a lui Zelenski, folosită pentru a sugera că americanii trebuie să meargă la război în Ucraina

O declaraţie răstălmăcită a lui Zelenski, folosită pentru a sugera că americanii trebuie să meargă la război în Ucraina

O declaraţie răstălmăcită a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este folosită în Statele Unite pentru a sugera ca „fiii şi fiicelele” să meargă la război în Ucraina. Acest mesaj de dezinfomare este rostogolit mai ales de politicienii americani care se opun ajutorului acordat de Statele Unite Ucrainei, relatează CNN.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Un fragment video de 19 secunde a fost decupat din discursul susţinut de Volodimir Zelenski pe 24 februarie, la un an de la lansarea invaziei ruse, și manipulat în așa fel încât să pară că președintele Ucrainei sugerează că americanii să vină să vină la război în țara sa.

„Statele Unite vor trebui să-şi trimită fiii şi fiicele, exact aşa cum şi noi trimitem fiii şi fiicele, la război. Şi vor trebui să lupte, pentru că vorbim de NATO. Şi vor muri. Doamne fereşte, pentru că este un lucru oribil”, spune Zelenski în acest filmuleț.

Însă președintele ucrainean nu se referea la războiul din Ucraina, ci la faptul că Statele Unite ar putea ajunge în situația de a apăra state membre NATO în virtutea articolului V, cum ar fi țările baltice, în cazul în care Vladimir Putin ar învinge în țara sa și ar declanșa un nou război.

Această afirmație scoasă din context a fost distribuită mai ales de politicieni americani care se opun sprijinului Statelor Unite pentru Ucraina, precum republicanca Marjorie Taylor Greene, notează digi24.ro .

Cu toate că mai multe platforme media au demontat acest mesaj de dezinformare, Marjorie Taylor Greene a continuat să-l răspândească prin intervenția sa la Conferinţa de Acţiune Politică Conservatoare (CPAC).

„Zelenski spune că vrea ca fiii și fiicele noastre să meargă să moară în Ucraina. Mă voi uita la cameră şi îi voi spune direct lui Zelenski: Mâinile jos de pe fiii şi fiicele noastre, pentru că nu vor muri acolo”, a spus ea.

Un alt invitat la CPAC 2023 a fost Donald Trump, care s-a lăudat cu relațiile sale cu Vladimir Putin și Xi Jinping și a sugerat că războiul din Ucraina nu ar fi avut loc dacă el ar fi rămas președintele Statelor Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...