O delegaţie a Parlamentului European se va deplasa luni la Chişinău, pentru evaluarea situaţiei şi un shimb de opinii

O delegaţie a Parlamentului European se va deplasa luni la Chişinău, pentru evaluarea situaţiei şi un shimb de opinii

O delegaţie a Parlamentului European se va deplasa luni, 24 iunie, la Chişinău, pentru a evalua situaţia politică din Republica Moldova şi pentru un schimb de opinii cu noul guvern al ţării. Delegaţia va fi formată din patru europarlamentari, potrivit unui comunicat de presă, citat de IPN şi Radio Chişinău.

Delegaţia va fi condusă de către preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, David McAllister, şi va avea luni întrevederi cu noua conducere politică din Republica Moldova. Întrevederi sunt planificate cu premierul Maia Sandu, preşedintele Igor Dodon, ministrul de externe Nicolae Popescu, ministrul de interne Andrei Năstase şi preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Zinaida Greceanîi.

Totodată, membrii delegaţiei vor avea o întrevedere cu Pavel Filip, preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat (PDM) din Parlamentul Republicii Moldova.

"Scopul vizitei este de a evalua situaţia politică la faţa locului, ca urmare a recentei crize politice şi de a face bilanţul relaţiilor actuale dintre Republica Moldova şi UE'', se spune în comunicat.

Alături de McAllister, delegaţia Parlamentului European include alţi trei deputaţi. Este vorba de Siegfried Mureşan, Claire Moody şi Heidi Hautala. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”