O descoperire care ar putea revoluționa felul în care sunt tratate infecțiile virale! Zahărul, spaima virusurilor?

O descoperire care ar putea revoluționa felul în care sunt tratate infecțiile virale! Zahărul, spaima virusurilor?

O molecula derivata din zahar s-a dovedit extrem de eficienta in anihilarea unor virusuri periculoase, inclusiv HIV sau Zika. Aceasta ar putea schimba felul in care sunt tratate infectiile virale.

Agentul antiviral derivat din zahar a fost testat inclusiv pe soareci, acesta anihiland HIV, virusul herpes simplex, dengue, Zika si nu numai, arata  IFL Science , citand un raport publicat de Science Advances.

Virusurile sunt extrem de greu de invins, odata ce au patruns intr-un organism. Cele mai multe dintre antivirale nu fac decat sa le incetineasca dezvoltarea. S-a dovedit ca clorul este eficient impotriva lor, numai ca acesta poate ucide si celulele omenesti.

Prin comparatie, noul agent antiviral nu este toxic pentru tesuturi, iar virusurile nici nu devin rezistente la el.

In plus, este un antiviral cu spectru mare de activitate, care ar putea schimba felul in care sunt tratate infectiile virale, au declarat doi dintre autorii studiului, dr. Samuel Jones, de la Universitatea din Manchester, si dr. Valeria Cagno, cercetator la Facultatea de Medicina UNIGE.

Molecula a fost deja patentata si o companie o va ingloba in tratamente care curand vor ajunge pe piata. Poate fi folosita in creme, uleiuri sau spray-uri nazale pentru infectiile virale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Foarte interesante amănunte!

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk