O „dihanie” HIMARS a ucis doi piloți de top ai Rusiei/„Dihăniile” americane au distrus 50 de depozite de muniții rusești într-o lună

O „dihanie” HIMARS a ucis doi piloți de top ai Rusiei/„Dihăniile” americane au distrus 50 de depozite de muniții rusești într-o lună

Doi dintre cei mai importanți piloți militari ai lui Vladimir Putin au fost uciși după ce coloana lor de mașini a fost lovită de rachete în Ucraina, transmite Sky News .

Locotenent-colonelul Maksim Potiomin, în vârstă de 41 de ani, și colonelul Anatoli Stasiukevici, în vârstă de 54 de ani, ar fi fost uciși după ce au fost loviți de o rachetă de precizie HIMARS furnizată de SUA în regiunea Donețk.

Se spune că atacul ar fi fost ajutat de serviciile de informații occidentale.

Bărbații, care aparțineau aceleiași unități din Krimsk, regiunea Krasnodor, au murit pe 8 iulie – dar informațiile privind moartea lor apar abia acum.

Sistemele HIMARS în Ucraina au distrus 50 de depozite de muniții rusești într-o lună

Lansatoarele de rachete Himars, furnizate de americani, au distrus peste 50 de depozite de muniții rusești de când au ajuns pe câmpul de luptă luna trecută, a declarat ministrul ucrainean al Apărării.

Oleksi Rejikov a declarat pentru televiziunea ucraineană că precizia de tip „bisturiu” a rachetelor a erodat semnificativ lanțurile de aprovizionare ale Rusiei și capacitatea acesteia de a desfășura „lupte active și de a acoperi forțele noastre armate cu bombardamente grele".

„Vorbim despre 50 de ținte numai în ceea ce privește locațiile de depozitare a munițiilor”, a declarat acesta pentru televiziunea ucraineană.

Camioanele cu lansatoare multiple de rachete, cunoscute sub numele de HIMARS, au ajutat la distrugerea depozitelor de muniții și a podurilor din teritoriul controlat de Rusia.

Ucraina are acum opt HIMARS, iar altele sunt pe drum. Dar vehiculele au devenit, de asemenea, o nouă țintă pentru atacurile rusești.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...