O echipă a început să sape după trenul naziştilor, plin cu aur şi pietre preţioase

O echipă a început să sape după trenul naziştilor, plin cu aur şi pietre preţioase

Marţi, o echipă din Polonia a început să sape după controversatul tren al naziştilor, din Al Doilea Război Mondial, care, conform miturilor locale, a dispărut în 1945 încărcat cu aurul, pietrele preţioase şi armele furate atunci când naziştii s-au retras din Rusia.

O echipă a început să sape după trenul nazist plin cu aur şi pietre preţioase (Imagine AFP)

În august 2015, doi căutători de comori au afirmat că au probe irefutabile despre locaţia exactă a trenului. Andreas Richter şi Plotr Koper au afirmat că folosind un radar pentru mare adâncime au localizat trenul undeva de-a lungul unei căi ferate dintre oraşele Wroclaw şi Wałbrzych (sudul Poloniei), notează Descoperă.

,,Trenul nu este chiar acul în carul cu fân'', a declarat Andrzej Galk, un profesor pensionat.

În decembrie, după analizarea informaţiilor, experţii polonezi au afirmat că nu există nicio dovadă a existenţei trenului. Janusz Madej, de la Academia de Minerit din Cracovia, a declarat că în urma observaţiilor nu a fost descoperită nicio dovadă a existenţei trenului chiar şi după utilizarea metodelor magnetice şi gravitaţionale.

,,Se poate să fie un tunel, dar nici un tren'', a declarat Madej în cadrul unei conferinţe de presă. Însă Koper insistă că ,,există un tunel şi există un tren''.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...