O echipă de suedezi a descoperit "vietăţi antice din Infern" într-o mină de aur - FOTO

O echipă de suedezi a descoperit "vietăţi antice din Infern" într-o mină de aur - FOTO

Cercetătorii suedezi au descoperit forme de viaţă într-o mină de aur East Rand, din Africa de Sud, la o adâncime de circa 3,2 kilometri, scrie Descoperă.

O echipă de suedezi a descoperit "vietăţi antice din Infern" într-o mină de aur (Imagine: techtimes.com)

Studiul cercetătorilor suedezi demonstrează că există microbi care trăiesc în crusta Pământului. Aceste forme de viaţă fac parte din aşa-numitul domeniu "Archaea" sau "Archaebacteria", constituit din microorganisme unicelulare, a căror celulă nu prezintă nucleu sau organite despărţite de membrane. Astfel de organisme pot supravieţui în medii extreme, cum sunt lacurile sărate sau izvoarele termale acide.

Microbii nou-descoperiţi au fost denumiţi "Hadesarchaea", însemnând "vietăţi antice din Infern". Probele luate de la faţa locului au demonstrat că vietăţile pot supravieţui la o temperatură de circa 80 de grade Celsius, fără a avea nevoie de oxigen sau lumină.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori