O echipă întreagă, dată dispărută după cutremurele din Turcia. Cluburile se retrag pe capete din campionat

O echipă întreagă, dată dispărută după cutremurele din Turcia. Cluburile se retrag pe capete din campionat

Risc Seismic

O mulțime de sportivi au căzut victimele teribilelor cutremure care au lovit Turcia la începutul săptămânii. Echipele de fotbal se retrag pe capete din campionat.

Cutremurul din Turcia a fost devastator. Foto Profimedia

Printre cele peste 28.000 de victime se numără și Ahmet Eyup Turkaslan (28 de ani), portarul lui Yeni Malatyaspor, fosta formație pregătită de Marius Șumudică. Informația a fost confirmată de echipa la care acesta evolua și care a decis să se retragă din campionat.

Cutremurul din Turcia a curmat viața și unei voleibaliste de la Gaziantep, Betul Coban Cakir, alături de soțul ei, Bedrettin Cakir, care evolua la nivel de amatori. Publicația Perthnow susține că bachetbalista Nilay Aydogan este prinsă în continuare sub dărâmături, în provincia Malatya.

Betul Coban Cakir și soțul ei, Bedrettin Cakir, printre victimele seismului. Foto Ensonhaber

Betul Coban Cakir și soțul ei, Bedrettin Cakir, printre victimele seismului. Foto Ensonhaber

Potrivit NTV, cel puțin 15 sportivi, dintre care 11 jucători ai unei echipe de volei din liga secundă și 4 jucători cu dizabilități se află captivi sub mormanele de moloz ale unui hotel din Malatya, cu șanse minime de a fi găsiți în viață.

Nici despre Christian Atsu, atacantul celor de la Hatayspor, nu se știe nimic. Inițial s-a crezut că a fost identificat de salvatori, însă fusese confundat cu altă persoană. Claire Rupio, soția lui Christian Atsu, transmite că turcii trebuie să insiste pentru găsirea soțului său și cere ca aceștia să vină cu noi echipamente de căutare.

Malatyaspor, Hatayspor și Gaziantepspor s-au retras

”Încă mă rog și cred că el este în viață. Facem apel la clubul Hatayspor, la autoritățile turce și la guvernul britanic să trimită echipamente pentru a scoate oamenii din dărâmături, în special pe soțul meu și tatăl copiilor mei”.

Yeni Malatyaspor, fosta echipă a lui Marius Șumudică, a fost prima care și-a anunțat retragerea ligă turcă, iar la o zi distanță a venit un nou anunț similar, de la Hatayspor. Presa turcă susține că și Gaziantep a făcut acest pas. Alexandru Maxim, vedeta lui Gaziantep, va ajunge sub formă de împrumut cel mai probabil la Beșiktaș. Echipele retrase vor fi reprimite în campionat în sezonul următor.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...