O explozie a zguduit orașul Berdiansk ocupat. Navele rusești părăsesc portul VIDEO

O explozie a zguduit orașul Berdiansk ocupat. Navele rusești părăsesc portul VIDEO

O explozie a zguduit vineri după-amiaza portul Berdiansk de la Marea Azov, în regiunea ocupată Zaporojie, relatează Ukrainska Parvda.

Autoritățile de ocupație nu au recunoscut pagube sau victime FOTO via Ukrainska Pravda

„Este gălăgie în Berdianskul ocupat temporar. Bumbacul a înflorit în portul prin care rușii au exportat prada. Exploziile s-au auzit în toată suburbia”, a anunțat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul în exil al orașului Melitopol.

Propaganda rusă a refuzat inițial să folosească cuvântul «vzryv» (explozie), preferând în schimb «hlopok» (o bubuitură). Or, «hlopok» înseamnă și "bumbac", ceea ce a devenit între timp o memă, notează publicația ucraineană.

Vladimir Rogov, șeful administrației pro-ruse din teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie susține că atacul a avut loc în port, dar că nu există distrugeri sau victime.

Viktoriia Halitsina, șefa administrației militare a orașului Berdiansk , a confirmat faptul că apărătorii ucraineni au atacat pozițiile rusești. Administrația militară a orașului Berdiansk a mai spus că, potrivit datelor preliminare, navele care au intrat recent în port pentru a fi încărcate cu cereale și metale ucrainene furate au părăsit portul în urma atacului.

Nave rusești părăsesc portul după o explozie produsă pe 2 iunie FOTO via Ukrainska Pravda

Nave rusești părăsesc portul după o explozie produsă pe 2 iunie FOTO via Ukrainska Pravda

Canale anonime de pe Telegram au publicat imagini cu navele rusești părăsind portul.

Acestea au mai scris că exploziile ar fi fost provocate de un atac cu o rachetă.

Tabloidul britanic The Sun scrie despre un presupus atac cu o rachetă de croazieră Storm Shadow dintre cele furnizate recent Kievului de Marea Britanie.

La 26 mai, o explozie masivă a vizat un depozit de rachete rusești în același port din Berdiansk, iar aceasta ar fi fost provocată de rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”