O expoziție dedicată crizei refugiaților, deschisă până pe 20 august la Milano

O expoziție organizată începând din 27 aprilie la Milano propune o incursiune în problema imigrației și a crizei refugiaților, prin intermediul lucrărilor semnate de 65 de artiști și fotografi din lumea întreagă, informează AFP.

Expoziția, intitulată "La Terra Inquieta", este găzduită de La Triennale di Milano, cu sprijinul Fundației Nicola Trussardi.

"Manifestarea a fost concepută ca un exercițiu de empatie, de înțelegere și de dialog între culturi", pentru ca această conștientizare să poată facilita "un viitor împreună", a precizat Beatrice Trussardi.

Expoziția se deschide cu două colaje, de dimensiuni mari, create în 2016 de artistul Thomas Hirschhorn ("Beyond the Ruins" și "Ruins Ahead"), care înfățișează distrugerile provocate de război, și cu o lucrare, realizată din mai multe steaguri acoperite cu noroi, semnată de Pravdoliub Ivanov.

Publicul poate vedea, de asemenea, o serie de obiecte (pașapoarte, cărți de identitate, carnete, telefoane mobile deteriorate sau fotografii) care au aparținut unor refugiați morți într-un naufragiu în apropiere de Lampedusa, dar și 26 de fotografii emoționante, semnate de fotograful AFP Aris Messinis, cu refugiați care și-au riscat viața în bărci șubrede.

Cei peste 60 de artiști și fotografi ale căror lucrări vor fi expuse până la 20 august la Trienale di Milano provin din numeroase țări, printre care Siria, Turcia, Irak, Liban, Egipt, Ghana și Bangladesh.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume