O expoziție dedicată crizei refugiaților, deschisă până pe 20 august la Milano

O expoziție dedicată crizei refugiaților, deschisă până pe 20 august la Milano

O expoziție organizată începând din 27 aprilie la Milano propune o incursiune în problema imigrației și a crizei refugiaților, prin intermediul lucrărilor semnate de 65 de artiști și fotografi din lumea întreagă, informează AFP.

Expoziția, intitulată "La Terra Inquieta", este găzduită de La Triennale di Milano, cu sprijinul Fundației Nicola Trussardi.

"Manifestarea a fost concepută ca un exercițiu de empatie, de înțelegere și de dialog între culturi", pentru ca această conștientizare să poată facilita "un viitor împreună", a precizat Beatrice Trussardi.

Expoziția se deschide cu două colaje, de dimensiuni mari, create în 2016 de artistul Thomas Hirschhorn ("Beyond the Ruins" și "Ruins Ahead"), care înfățișează distrugerile provocate de război, și cu o lucrare, realizată din mai multe steaguri acoperite cu noroi, semnată de Pravdoliub Ivanov.

Publicul poate vedea, de asemenea, o serie de obiecte (pașapoarte, cărți de identitate, carnete, telefoane mobile deteriorate sau fotografii) care au aparținut unor refugiați morți într-un naufragiu în apropiere de Lampedusa, dar și 26 de fotografii emoționante, semnate de fotograful AFP Aris Messinis, cu refugiați care și-au riscat viața în bărci șubrede.

Cei peste 60 de artiști și fotografi ale căror lucrări vor fi expuse până la 20 august la Trienale di Milano provin din numeroase țări, printre care Siria, Turcia, Irak, Liban, Egipt, Ghana și Bangladesh.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf