Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O expoziție dedicată crizei refugiaților, deschisă până pe 20 august la Milano

O expoziție organizată începând din 27 aprilie la Milano propune o incursiune în problema imigrației și a crizei refugiaților, prin intermediul lucrărilor semnate de 65 de artiști și fotografi din lumea întreagă, informează AFP.

Expoziția, intitulată "La Terra Inquieta", este găzduită de La Triennale di Milano, cu sprijinul Fundației Nicola Trussardi.

"Manifestarea a fost concepută ca un exercițiu de empatie, de înțelegere și de dialog între culturi", pentru ca această conștientizare să poată facilita "un viitor împreună", a precizat Beatrice Trussardi.

Expoziția se deschide cu două colaje, de dimensiuni mari, create în 2016 de artistul Thomas Hirschhorn ("Beyond the Ruins" și "Ruins Ahead"), care înfățișează distrugerile provocate de război, și cu o lucrare, realizată din mai multe steaguri acoperite cu noroi, semnată de Pravdoliub Ivanov.

Publicul poate vedea, de asemenea, o serie de obiecte (pașapoarte, cărți de identitate, carnete, telefoane mobile deteriorate sau fotografii) care au aparținut unor refugiați morți într-un naufragiu în apropiere de Lampedusa, dar și 26 de fotografii emoționante, semnate de fotograful AFP Aris Messinis, cu refugiați care și-au riscat viața în bărci șubrede.

Cei peste 60 de artiști și fotografi ale căror lucrări vor fi expuse până la 20 august la Trienale di Milano provin din numeroase țări, printre care Siria, Turcia, Irak, Liban, Egipt, Ghana și Bangladesh.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UAUU! Fifore, din cauza asta te-a schimbat Dragnea? Dezvăluiri și documente șocante despre MAFIA PSD din Minis…

2 Cod ROȘU! DIICOT, cu PSD la butoane, a cerut dosarul 10 August de la Parchetul militar „pentru studiu”. Se ana…

3 SURSE PSD face mari presiuni la CCR pentru invalidarea referendumului pe justiție inițiat de președinte! Dorne…

4 BREAKING Începe ÎNGROPAREA României! Parlamentul a votat Legea Pensiilor, cu impact bugetar de 33 miliarde de …

5 Zegrean / Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nicio formă! Dacă am avea o Curte Consti…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză