O familie de sirieni ce a supravieţuit seismului a murit în incendiul unei case

O familie de sirieni ce a supravieţuit seismului a murit în incendiul unei case

Risc Seismic

O familie de sirieni, printre care cinci copii, care a supravieţuit seismului devastator ce a lovit sudul Turciei, şi-a găsit moartea în incendiul casei în care s-a refugiat în centrul ţării, informează media turce, preluate vineri de AFP.

Aproape 44.000 de oameni au murit în urma seismelor din Turcia FOTO PROFIMEDIA

Potrivit agenţiei de presă DHA, familia s-a refugiat din districtul cel mai afectat Nurdagi, din provincia Gaziantep (sud-est), şi era găzduită de rude la periferia oraşului Konya.

Incendiul, care s-a declanşat în jurul orelor trei dimineaţa, a fost cauzat de soba ce încălzea căsuţa din chirpici în care dormea familia.

Imagini difuzate de DHA au arătat casa în mare parte distrusă de flăcări, în mijlocul unui teren înzăpezit.

Cele şapte persoane decedate sunt un cuplu şi cei cinci copii ai lor de treisprezece, opt, şase şi patru ani, a precizat agenţia de presă Anadolu.

Alte cinci persoane ale aceleiaşi familii au fost rănite în incendiu.

Turcia găzduieşte 3,7 milioane de refugiaţi sirieni ce au fugit de războiul ce face ravagii în ţara lor din 2011, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Bilanţul seismului cu magnitudinea de 7,8 care a lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie a depăşit 41.000 de morţi, potrivit celor mai recente bilanţuri oficiale.

Salvările miraculoase continuă

Pe 14 februarie, o mamă din Siria și bebelușul ei nou-născut au fost salvați de două ori într-o săptămână de sub dărâmăturile casei sale afectate de cutremur, potrivit unei organizații de caritate.

În Turcia, după mai bine de nouă zile de la seisme, salvatorii au reușit să scoată de sub dărâmături o mamă cu doi copii și o bătrână.

Femeia cu cei doi copii ai ei au stat îngropați sub grămezile de moloz 228 de ore, adică nouă zile și jumătate, în orașul Antakya. Imediat ce au fost scoși de sub dărâmături, toți trei au fost transportați la cel mai apropiat spital. Aproape în același timp, din alte ruine din oraș era scos un băiat de 13 ani, pe nume Mustafa.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

5 O știre pozitivă despre România