O femeie a cumpărat 3 case cu 3 euro, într-un oraș din Sicilia

O femeie a cumpărat 3 case cu 3 euro, într-un oraș din Sicilia

O femeie din California a cumpărat trei case abandonate dintr-un sat din Sicilia, cu un preț total de 3,30 dolari. În multe localități părăsite din Italia sunt scoase la vânzare case la prețuri incredibil de mici în încercarea de a atrage locuitori, scrie Insider.

FOTO: Wikipedia

Când Rubia Daniels a auzit pentru prima dată despre casele ieftine din Italia, a știut că trebuie să le vadă cu ochii ei.

„Am fost atât de uimită. A fost unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le vezi ca să te asiguri că sunt adevărate”, a declarat Daniels, stabilită în San Francisco, pentru Insider. „M-am documentat, iar în trei zile aveam biletul de avion, o mașină de închiriat, hotelul și am plecat.”

La finalul unei călătorii de 10 zile în Mussomeli, un orășel din Sicilia, în iulie 2019, ea era mândra proprietară a trei case care se aflau în stare de degradare și pe care le-a cumpărat cu doar 1 euro, sau 1,10 dolari, fiecare.

Tranzacția a fost confirmată de o organizație care se ocupă de vânzarea de case cu doar un euro în Mussomeli.

Daniels, care s-a mutat de la periferia orașului Brasilia din California în urmă cu 30 de ani, a declarat că orașul italian i-a amintit de casa copilăriei sale.

„Oamenii au fost super primitori și toată lumea a vrut să bea o cafea cu mine. Agenții imobiliari m-au îmbrățișat ca pe o soră și au fost alături de mine în fiecare zi pe toată perioada cât am stat acolo”, a spus Daniels.

Nu numai că a fost fermecată de istoria bogată a orașului și a locuitorilor săi, dar i-a plăcut și ideea de a restaura o casă abandonată. „Este un concept ecologic”, a adăugat Daniels. „Trebuie să nu mai construim și să începem să remodelăm lucrurile existente pe care le avem".

Daniels a declarat că are planuri diferite pentru fiecare dintre noile sale case.

„Vreau ca cea la care lucrez acum să fie o galerie de artă. Una dintre case o voi păstra să locuiesc în ea, iar pe cea de-a treia, care este și cel mai mare proiect al meu, vreau să o transform într-un centru de relaxare, de care să profite comunitatea”, a adăugat ea.

Femeia în vârstă de 49 de ani a reînceput restaurarea proprietăților spre sfârșitul anului 2019, dar a fost nevoită să întrerupă proiectul din cauza pandemiei.

Până în prezent, a finalizat exteriorul a două case, dar nu a început să lucreze la ultima, a spus ea.

Italia are nevoie disperată de oameni ca Daniels

Daniels nu este singura persoană care a profitat de disperarea Italiei de a-și repopula orașele goale și părăsite

În 2021, nouă sate din sudul Italiei s-au oferit să plătească milenialilor 33.000 de dolari pentru a se muta acolo, cu condiția ca aceștia să ajute la repopularea orașelor care se golesc rapid. Satele - toate din regiunea Calabria din sudul Italiei - au oferit persoanelor sub 40 de ani o plată în numerar pentru a face mutarea. Printre orașele oferite se numără satul Civita, situat pe faleză, și Aieta, un oraș de coastă.

Singurul lucru pe care aceste localități îl aveau în comun era faptul că toate aveau mai puțin de 2.000 de locuitori și erau la doar câțiva ani distanță de a se transforma în orașe fantomă.

Regiunea Calabria a fost, de asemenea, subiect de știri în vara anului 2020, când a oferit locuințe pentru 1,14 dolari în satul Cinquefrondi. Douăsprezece case au fost scoase la vânzare la acest preț, într-o cursă nebună de repopulare a localității.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…