O femeie a susținut că a găsit o cameră video ascunsă în baia unei case închiriate prin Airbnb. Care a fost constatarea polițiștilor VIDEO

O femeie a susținut că a găsit o cameră video ascunsă în baia unei case închiriate prin Airbnb. Care a fost constatarea polițiștilor VIDEO

În luna martie mai multe persoane au fost convinse că au dat peste camere ascunse în baia Airbnb-ului lor de pe Sunshine Coast, British Columbia Canada, însă o anchetă efectuată ulterior de oamenii legii a indicat că nu era vorba despre niciun astfel de dispozitiv, relatează Business Insider.

Airbnb interzice gazdelor plasarea dispozitivelor de înregistrare. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Kennedy Calwell, una dintre cele 15 persoane cazate în acel imobil, a vorbit despre experiență într-un videoclip publicat în luna aprilie pe TikTok, care a devenit viral.

Ea a afirmat că una dintre prietenele sale era „paranoică” și a verificat fiecare încăpere cu o lanternă și, în cele din urmă, a crezut că a găsit o cameră de luat vederi în prizele din fața dușului.

Astfel, acestea au anunțat poliția locală, care a sosit la fața locului pentru a cerceta proprietatea și a spus că ar putea exista camere ascunse în interiorul prizei. Sunshine Coast RCMP a confirmat la acel moment pentru Insider că a fost demarată o anchetă.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a afirmat la acea vreme că anunțul a fost scos de pe site și că grupul și-a primit banii înapoi.

Într-o actualizare publicată marți, Sunshine Coast RCMP a anunțat că prizele au fost îndepărtate și trimise la un laborator pentru investigații. Însă, vineri, 30 iunie, rezultatele examinării au arătat că era, de fapt, doar o priză obișnuită și că nu conținea nicio cameră sau vreun dispozitiv de stocare/ înregistrare.

Airbnb, grupul de prieteni și proprietarul proprietății au fost anunțați, potrivit ultimelor informații.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a afirmat că proprietatea a fost repusă pe site și că speră ca oaspeții să fie liniștiți în urma constatărilor.

Este regretabil, deoarece poliția a spus inițial că a găsit camere de luat vederi în locuință. Nu am fi făcut public acest lucru dacă nu ar fi fost confirmat. Nu știu sigur de ce și-au schimbat răspunsul, dar dacă nu au existat camere ascunse, suntem liniștiți, deoarece toată această situație ne-a provocat tuturor o cantitate inutilă de stres și anxietate", a afirmat Calwell.

Airbnb interzice gazdelor plasarea unor dispozitive de înregistrare în „spații private, precum dormitoare sau băi”, conform site-ului său.

În ciuda acestui fapt, au existat diverse rapoarte despre camere găsite de oaspeți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?